Gheorghe Funar sesizează CCR. Candidatura lui Victor Ponta, verificată. Traian Băsescu, martor

Ponta, Zegrean
Ponta, Zegrean

Candidatura la alegerile prezidențiale 2014 a premierului Victor Ponta ajunge pe masa Curții Constituționale (CCR). Președintele Traian Băsescu este chemat ca martor. 

Lovitura pentru candidatura premierului vine din partea unui candidat pentru Palatul Cotroceni, Gheorghe Funar. Sesizarea vine după ce președintele Traian Băsescu a susținut că premierul Victor Ponta "a fost sau este și în prezent ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe".

Gheorghe Funar susține că "se creează o situație de inegalitate de șanse între domnul Victor-Viorel Ponta și ceilalți 13 candidați pentru alegerea Președintelui României".

"Vă rog să verificați legalitatea candidaturii domnului Victor-Viorel Ponta care, în opinia mea, încalcă dispozițiile constituționale ale articolului 40 (alineatul 3), care prevede că 'nu pot face parte din partide politice judecătorii Curții Constituționale, avocații poporului, magistrații, membrii activi ai armatei, polițiștii și alte categorii de funcționari publici stabilite prin lege organică'. (...) Vă solicit să adoptați o decizie referitoare la acest caz unic în istoria post-decembristă, la alegerile pentru funcția de Președinte al României. Vă rog, de asemenea, să-l citați ca martor pe domnul Traian Băsescu, Președintele României, autorul acestei dezvăluiri și să-i puneți în vedere dispozițiile art. 76 din Legea nr. 47/ 1992 care obligă autoritățile publice să comunice informațiile, documentele și actele pe care le dețin, cerute de Curtea Constituțională pentru realizarea atribuțiilor sale", subliniază Gheorghe Funar în sesizarea făcută către CCR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel