Germania vrea că locul vacant din boardul BCE să fie ocupat de o femeie

Ministrul german al Finanţelor, Olaf Scholz, a lăsat miercuri să se înţeleagă că ţara sa va propune o femeie pentru postul devenit vacant în boardul Băncii Centrale Europene odată cu demisia reprezentantului Germaniei, Sabine Lautenschlaeger, informează Bloomberg.

La finele lunii septembrie, Sabine Lautenschlaeger, singura femeie din boardul executiv al BCE, a provocat o surpriză când şi-a anunţat demisia din funcţie, cu doi ani înainte de expirarea mandatului său, pe fondul criticilor faţă de ultimele măsuri de stimulare monetară adoptate de BCE.

'În societatea în care trăim trebuie să ne uităm întotdeauna la modul în care sunt alcătuite consiliile directoare. Cluburile compuse în exclusivitate din bărbaţi nu sunt o idee bună', a declarat Olaf Scholz pentru postul german de televiziune NTV. Scholz a refuzat să facă comentarii cu privire la posibilii candidaţi pentru postul vacant dar a subliniat că problema găsirii succesorului Sabinei Lautenschlaeger va fi rezolvată 'foarte rapid' după ce procesul va fi lansat.

Miniştrii de Finanţe din zona euro vor fi invitaţi să facă nominalizări la reuniunea lor lunară care are loc miercuri. Ulterior, la reuniunea din luna noiembrie, miniştrii de Finanţe din zona euro vor selecta un candidat preferat, care va fi audiat de Parlamentul European şi desemnat în mod oficial de liderii europeni la summitul lor din luna decembrie.

Deşi Germania nu are rezervat în mod automat un loc în boardul BCE, în mod obişnuit, cele trei mai state din zona euro, Germania, Franţa şi Italia, desemnează fiecare câte un reprezentant în consiliul director al BCE. Consiliul director al BCE este compus din şase membri, dintre care unul este preşedintele BCE, iar printre atribuţiile sale se numără pregătirea reuniunilor Consiliului guvernatorilor BCE, la care alături de guvernatori celor 19 bănci centrale din zona euro participă şi cei şase membri ai Consiliului director, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel