Germania - O operă de artă estimată la 80.000 de euro, furată dintr-o şcoală primară

O operă de artă realizată din aur sub forma unui cuib de pasăre, estimată la 80.000 de euro, a fost furată dintr-o şcoală primară aflată într-o suburbie a Berlinului, a anunţat miercuri Poliţia germană, citată de DPA. 

Opera de artă este realizată din 74 de filamente din aur de 24 de carate, simbolizând ramuri de copac, şi reprezintă o creaţie a unui artist local, Thorsten Goldberg. Lucrarea a fost donată şcolii primare din Biesdorf, o suburbie din estul Berlinului, şi a fost oferită ca 'un fundament financiar şi spiritual' odată cu inaugurarea unităţii de învăţământ, în septembrie 2018. Opera de artă era expusă în holul principal al şcolii într-o vitrină din sticlă. 'Vitrina a fost deschisă cu violenţă.

Considerăm că acest caz reprezintă un jaf', a declarat purtătoarea de cuvânt al Poliţiei locale. Până la ora publicării acestor informaţii, nu există suspecţi. Poliţia a lansat un apel prin care i-a îndemnat pe eventualii martori să o contacteze. Autorităţile presupun că furtul a fost comis marţi seară sau în primele ore ale dimineţii de miercuri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel