George Simion, victorie după cinci luni groaznice: Surpriză mare - exclusiv

"VICTORIE! Curtea de Apel m-a declarat nevinovat. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost aproape", a fost anunțul care a încheiat cinci luni groaznice.

Interdicţia impusă lui George Simion, liderul platformei unioniste "Acţiunea 2012", a fost ridicată în urma unei decizii a Curţii de Apel din Chişinău.

Instanţa a considerat că nu există motive pentru ca liderul unionist George Simion să fie declarat "persona non grata" timp de cinci ani.

Contactat de DC News, George Simion a făcut primele declarații după decizia Curții de Apel Chișinău.

(w670) GEORGE SIM

Întrebat dacă se mai aștepta la un astfel de deznodământ, George Simion ne-a spus: "De la statul Republica Moldova te poți aștepta la orice. Ce s-a întâmplat săptămâna aceasta în procesul de la Chișinău a venit ca o mare surpriză pentru mine. O pun pe seama faptului că marți are loc ședința de guvern între România și Republica Moldova, iar în acest moment Republica Moldova are nevoie de tot ajutorul din partea țării mamă".

George Simion ne-a spus că ultimele cinci luni au fost groaznice pentru el.

"Au fost niște luni groaznice pentru că este de neconceput să fii interzis la tine în țară. Eu consider că și la Chișinău sunt acasă. Măcar de-aș fi greșit cu ceva, dar nu am făcut nimic rău. Nici cei de la Securitatea Moldovenească nu au adus nicio probă care să demonstreze vinovăția mea. Singurul lucru pe care l-au spus a fost că nu am voie să militez pentru Unire", ne-a spus George Simion.

[citeste si]

Amintim că George Simion fusese declarat indezirabil pe o perioadă de cinci ani în Republica Moldova și expulzat fără nicio explicație din partea Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău, cu numai trei zile înainte de desfășurarea la Chișinău a unei manifestații stradale pentru Unire.

Marș de susținere

Un marş de susţinere pentru unire va fi organizat de protestatarii din Chişinău sâmbătă de la ora 17:00.

200 de intelectuali, artiști, scriitori, actori, jurnaliști, dar și zeci de parlamentari și-au arătat susținerea față de George Simion în legătură cu aplicarea abuzivă de către autoritățile Republicii Moldova a măsurii de interdicție.

VEZI ȘI: George Simion, expulzat de Securitatea de la Chișinău. Declarații exclusive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel