Geoană: UE trebuie să aibă o politică energetică comună pentru a negocia înţelegeri decente cu Rusia

Uniunea Europeană trebuie să aibă o politică energetică comună reală pentru a negocia înţelegeri decente cu Rusia, a declarat, vineri, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, la conferinţa internaţională cu tema "Strategiile de securitate energetică a regiunii extinse a Mării Negre".

"Fără ea, acest joc complicat de înţelegeri individuale va continua să diminueze capacitatea Uniunii Europene de a negocia o înţelegere decentă şi bună cu Rusia ", a susţinut Mircea Geoană, care a adăugat că Rusia are resursele şi merită să câştige un preţ corect pentru ceea ce are de oferit. Pe de altă parte, Geoană a arătat că România are cel mai nefavorabil indicator de eficienţă energetică din Europa, informeată Mediafax .

"O astfel de economie nu poate să fie competitivă, o astfel de realitate dezastruoasă şi, de aceea, trebuie să investim în ceea ce înseamnă modernizare, eficientizare energetică şi capacitate de operare ca pod între est şi vest", a menţionat Mircea Geoană. El a susţinut că România trebuie să încurajeze investiţiile europene în tot ceea ce înseamnă conectarea ţării la vecinii ei, de jur împrejur. "România este, fizic vorbind, neconectată cu adevărat cu vecinii noştri, în ceea ce priveşte autostrăzile, reţelele de electricitate", a explicat preşedintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel