Geamantan cu arme și elemente de muniție, descoperit în Pădurea Băneasa

Fotografie creată de Somchai Kongkamsri, de la Pexels
Fotografie creată de Somchai Kongkamsri, de la Pexels

Un geamantan cu arme și elemente de muniție a fost descoperit în Pădurea Băneasa, anunță Poliția Capitalei.

"La data de 27 februarie 2022, prin apel 112, un bărbat a sesizat faptul că a descoperit în pădurea Băneasa, îngropat, un geamantan în care se aflau, la prima vedere, arme și elemente de muniție.

La fața locului, s-au deplasat, de urgență, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au demarat investigațiile.

În interior, au fost găsite, în avansată stare de degradare, 2 pistolete, 2 arme semiautomate și 4 grenade defensive, precum și elemente de muniție.

Au fost ridicate și transportate la Institutul de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, în vederea expertizării.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în vederea stabilirii situației de fapt și de drept.", a informat Poliția Capitalei, luni, 28 februarie, într-o informare de presă.

Săptămâna trecută, în Capitală, trei cetățeni străini au fost reținuți pentru furtul unui seif ce conținea 40.000 de euro, 10.000 de dolari și 5.000 de lei 

"Joi, 24 februarie a.c., poliţiști din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală, într-un dosar privind furtul dintr-o locuință a unui seif ce conținea mai multe sume în lei și valută, faptă comisă pe raza sectorului 3.", arată un comunicat al DGPMB. 

Pe 21 ianuarie, DGPMB a fost sesizată prin apel la un 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeași zi, persoane necunoscute au sustras din locuință un seif ce conținea suma de 50.000 de euro și diferite documente.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, Poliția Capitalei, au preluat cazul și, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiți de comiterea faptei sunt trei bărbați, de  21, 24, și 26 de ani, cetățeni străini.

"În urma cercetărilor și investigațiilor desfășurate, în sarcina acestora s-a stabilit că la data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 18.30, bărbatul de 26 de ani,  deghizat în angajat al unei societăți de livrare mâncare,  ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, de unde ar fi sustras un seif metalic, în interiorul căruia se aflau sumele de 40.000 de euro, 10.000 dolari,  5.000 de lei, precum și mai multe documente personale. 

Probatoriul administrat a relevat faptul că, în baza unei înțelegeri prealabile, bărbatul ar fi beneficiat de sprijinul altor doi bărbați,  de 24 și 26 de ani. Unul dintre bărbați   i-ar fi  furnizat informații referitoare la adresa persoanei vătămate și locul în care se aflau bunurile de valoare, iar celălalt  le-ar fi asigurat  transportul cu autoturismul. Din cercetări, s-a mai stabilit că imediat după comiterea faptei,  bărbatul de 21 de ani a părăsit teritoriul țării.", precizează DGPMB.

Pe 24 februarie a.c., au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul București, la adresele unde locuiau ceilalți doi bărbați, aceștia fiind depistați și conduși la audieri. Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probe. Cei în cauză au fost reținuți, față de aceștia fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii  infracțiunii de furt calificat, încheie DGPMB, atrăgând atenția asupra faptului că "punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel