Galaţi: Balta Bazei de agrement cu specific pescăresc Zătun a fost populată cu trei tone de crap românesc

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului, a populat Balta Bazei de agrement cu specific pescăresc Zătun cu trei tone de crap românesc, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, crapul a fost achiziţionat la preţul de 13,08 lei per kilogram, iar valoarea totală a investiţiei este de 39.240 lei. 'Mi-am propus ca în fiecare an să realizăm cel puţin două acţiuni de populare a bălţii Zătun. Astfel, după ce în această primăvară am populat balta Zătun cu o tonă de crap şi peste două tone de caras, iată că astăzi am populat balta cu trei tone de crap românesc. Peştele a fost cumpărat de la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Ecologie Acvatică, Pescuit şi Acvacultură Galaţi.

Greutatea medie a crapului cu care am populat balta Zătun este de aproximativ un kilogram. Deja am demarat discuţiile pentru o nouă populare cu peşte în primăvara anului viitor', a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până la sfârşitul lunii octombrie, pentru că specialiştii au recomandat o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. Balta are 27 de hectare de luciu de apă, iar tariful pentru o zi de pescuit este de 60 lei. Ultima populare a bălţii Zătun a avut loc în martie 2019.

Baza cu specific pescăresc Zătun este unul dintre puţinele locuri de agrement din apropierea municipiului Galaţi şi este vizitată anual de zeci de mii de persoane. La acest moment, Baza de agrement Zătun dispune de 17 căsuţe, 45 de pontoane, şase refugii amenajate în stil tradiţional, 23 de grătare, 15 mese şi 40 de bănci în aer liber, foişoare de observare a faunei şi florei, o zonă de popas pentru relaxare în aer liber prevăzută cu umbrele din stuf, şezlonguri din lemn şi măsuţe, o zonă de plajă şi locuri de joacă.

De asemenea, în luna august, CJ Galaţi a aprobat un proiect în valoare de peste două milioane lei pentru extinderea Bazei Zătun, fondurile provenind din Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020. În cadrul proiectului se vor construi nouă căsuţe mai mari decât cele existente, un camping, trei foişoare de diferite dimensiuni, un spaţiu de joacă pentru copii, cinci pontoane pescăreşti, dar se va proceda şi la sistematizarea zonei şi extinderea parcării existente, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel