Gabriela Firea, declarații de ultimă oră după audierea la Parchet

Denisa Zamfir / 04 sep 2018 / 14:26 Salveaza PDF Comentarii
Gabriela Firea
Descriere foto: Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, face declarații după ce a fost audiată la Parchetul General în dosarul privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august.

''S-a încheiat audierea. Am fost citată în calitate de martor. Am răspuns tuturor întrebărilor domnului procuror. Am adus și înscrisuri. A fost vorba despre elemente care sunt în responsabilitatea Capitalei. 

Cu siguranță, în urma acestei anchete se va stabili dacă intervenția jandarmilor a fost justificată. În centrul de comandă nu s-a aflat domnul viceprimar, el s-a aflat în camera pusă la dispoziție de SGG, precum și doamna prefect. Eu am avut acele informări de la domnul viceprimar cu privire la acțiuni strict administrative.

''S-a încercat ca prefectul să fie țap ispășitor''

Cred că s-a încercat ca prefectul să fie țap ispășitor. Dar ancheta va dovedi că nu are nicio vinovăție. Nu avea cum să aibă acces doamna prefect la servicii. Nici măcar nu avea acces la astfel de informații. Doamna era prefect din data de 5 iulie. 

Am înțeles că doamna ministru era în concediu în perioada pregătirii mitingului, dar în acea zi a întrerupt. Având în vedere că am obținut un singur vot, al meu, pentru retragerea sprijinului doamnei Carmen Dan, nu vreau să mai fac niciun comentariu. Faptele vor dovedi. Eu nu pot să îi dau sfaturi ministrului de interne. Trebuie să așteptăm rezultatul anchetei. Poartă întreaga responsabilitate pentru întreaga activitate a tuturor instituțiilor interne. 

''Sunt printre cei care au luciditate în PSD''

Nu sunt în tabăra celor care critică PSD-ul, sunt printre cei care au luciditate în partid. Dacă a fi profesionist, onest și lucid înseamnă a te da cu adversarii, e și acesta un lucru.

Nu vreau să par că am dispute politice cu nimeni. Anumite declarații dați-mi voie a le face într-un alt context tocmai pentru a nu fi suspectă de faptul că mă folosesc de o anchetă pentru un context politic. Nu vreau să cad într-o astfel de capcană.'' , a declarat Primarul Capitalei după audierea la Parchetul General. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24