Dacă nu ai încercat, până acum, celebra friptură de Brașov, poate nu ar fi rău să o prepari chiar pentru masa de Crăciun. Rețeta este, cu siguranță, mai puțin obișnuită în zi de sărbătoare, dar gustul este demențial.
Ingrediente
- 8 cartofi pentru garnitură
- 2 linguri ulei
- cimbru uscat
- sare şi piper
- 200 ml supă din concentrat
- 5 căţei de usturoi
- 1 ceapă
- 1/2 kg pulpă de porc
- ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Ceapa tăiată peștișori, usturoiul feliuţe si carnea fâșii se pun la călit în două linguri de ulei, cu sare și piper. După ce carnea și-a schimbat culoarea, se pune supa din concentrat, se acoperă și se lasă la foc mediu timp de 15 minute, scuturând tigaia, potrivit retete.unica.ro. Cât timp fierbe carnea, se pun cartofii la prăjit. Se verifică dacă s-a înmuiat carnea, se scoate capacul și se pun cartofii. Se mai lasă un minut, după care se oprește focul și se aduc la masă pentru a se servi.
Vezi și: Sarmale ca în Ardeal. Vei cere și a doua porție, dacă le vei gusta! Rețeta pentru masa de Crăciun
Cozonacul moldovenesc, bucuria de pe masa de Crăciun. Rețeta tradițională
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu