Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, investigat pentru fraudă bancară

Mihai Ciobanu / 07 aug 2018 / 21:25 Salveaza PDF Comentarii
SUA
Descriere foto: SUA

Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, este subiectul unei investigaţii a procurorilor federali din New York. 

Procurorii federali din New York anchetează dacă fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, Michael Cohen, a comis fraudă fiscală în legătură cu afacerea sa de taximetrie, relatează marţi Wall Street Journal, citând persoane familiarizate cu investigaţia, informează Reuters. 

Cohen, care a fost avocatul personal al lui Trump, nu a fost pus sub acuzare pentru nicio infracţiune. FBI a confiscat documente şi dosare în cadrul unor investigaţii ale procurorilor federali din New York care au legătură parţial cu ancheta procurorului special Robert Mueller asupra posibilei ingerinţe a Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016. Moscova neagă orice amestec în alegerile din SUA, iar Trump infirmă orice complicitate cu Rusia a staffului său de campanie, calificând ancheta drept o vânătoare de vrăjitoare politică. 

Cohen nu a făcut niciun fel de declaraţii

Cohen nu a răspuns unei solicitări de a confirma informaţia venită de la Reuters. Avocatul său Lanny Davis a refuzat la rândul său să facă declaraţii, "din respect pentru o investigaţie în desfăşurare". Autorităţile federale evaluează dacă venitul provenit din afacerea de taximetrie a lui Cohen a fost raportat la un nivel mai redus, potrivit ziarului. 

De asemenea, acestea cercetează dacă angajaţi bancari i-au permis să obţină credite fără o documentaţie adecvată, inclusiv dacă Cohen a exagerat valoarea unor bunuri folosite ca garanţie dau dacă a minţit în declaraţiile date pentru obţinerea creditului, notează Wall Street Journal. Acuzaţiile de fraudă ar putea spori presiunea asupra lui Cohen de a coopera cu procurorii în cazul instrumentat în legătură cu posibila ingerinţă a Rusiei în alegerile din 2016, comentează Reuters.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25