Fosila unei noi specii de şopârlă, descoperită în rămăşiţele unui dinozaur

O nouă specie de şopârlă a fost descoperită în locul care a fost odată stomacul unui dinozaur, relatează joi Press Association.

O echipă de paleontologi care a descoperit scheletul unui dinozaur zburător Microraptor zhaoianus din familia Dromaeosauridae a găsit în zona care a fost stomacul acestuia rămăşiţele aproape complete ale unei şopârle.

Animalul este deosebit de oricare altul cunoscut din Cretacic şi reprezintă o nouă specie, denumită de cercetători Indrasaurus wangi. Acesta avea dinţi diferiţi de alte exemplare din Biota Jehol - o colecţie de fosile datând din urmă cu 130 de milioane de ani, descoperite în nord-estul Chinei.

Potrivit cercetătorilor, descoperirea ar putea sugera o dietă unică a acestei noi specii, care a fost descoperită de o echipă de palaeontologi condusă de profesorul Jingmai O'Connor de la Institutul de Paleontologie şi Paleoantropologie a Vertebratelor din cadrul Academiei de Ştiinţe din China.

Acesta este al patrulea caz documentat de descoperire a unor rămăşiţe conservate în ceea ce a fost stomacul unui dinozaur Microraptor.

Dinozaurul se se hrănea cu mamifere, păsări, peşi şi şopârle, ceea ce susţine teoria că era un prădător oportunist.

Publicat în jurnalul ştiinţific Current Biology, studiul descrie că rămăşiţele şopârlei sunt aproape complete şi articulate, ceea ce demonstrează că a fost înghiţită întreagă şi cu capul înainte - acest lucru înseamnă că Microraptor se hrănea într-o manieră similară păsărilor şi şopârlelor carnivore actuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel