Campionatului Mondial de Formula 1 va avea loc în Japonia cel puţin până în anul 2029

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Grand Prix-ul Japoniei va avea loc la Suzuka cel puţin până în anul 2029, inclusiv, au anunţat vineri organizatorii Campionatului Mondial de Formula 1.

 

Contractul care leagă Formula 1 de legendarul circuit japonez, unul dintre favoritele piloţilor, a fost prelungit cu cinci ani, în condiţiile în care vechiul acord urma să expire în 2024.

Pentru prima dată în istoria sa, Marele Premiu al Japoniei, disputat la Suzuka din 1987 (cu excepţia anilor 2007 şi 2008, când a avut loc pe Circuitul Muntele Fiji), se va desfăşura primăvara şi nu toamna.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a decis să armonizeze calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 pentru a-i reduce amprenta de carbon, iar etapa japoneză, a patra a sezonului, va fi organizată aşadar la începutul lunii aprilie, între Marile Premii ale Australiei şi Chinei.

În 2023, 222.000 de spectatori au venit la Suzuka în weekendul Marelui Premiu, în creştere cu 10% faţa de 2022, când circuitul nipon a revenit în calendar după doua ediţii anulate din cauza pandemiei de coronavirus, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel