Fondul Suveran de Investiţii. Toader: Știu de ce legea a fost declarată neconstituţională

Tudorel Toader
Descriere foto: Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat vineri că ministerul pe care îl conduce a dat avizul pentru ordonanţa privind Fondul Suveran de Investiţii iar el a votat în Guvern.

Întrebat în legătură cu faptul că fostul premier Victor Ponta spune că ordonanţa este neconstituţională, Toader a replicat: "De ce ar fi neconstituţională?".

"Nu vreau să fac polemici cu nimeni, dar întrebaţi-l pe dânsul, să vă aducă argumente. Eu ştiu bine de ce legea a fost declarată neconstituţională (iniţial - n.r.) şi, repet, cred că dânsul poate să vă aducă argumente", a adăugat ministrul Justiţiei.

Potrivit ministrului, Curtea Constituţională este singura în măsură să se exprime în legătură cu constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea unei legi sau ordonanţe.

"Nu am spus că ar trebui să ajungă (pe masa CCR - n.r.), doar atât, ceea ce ştiţi, că în legătură cu constituţionalitatea, neconstituţionalitatea unei legi sau OUG are competenţa să se pronunţe numai CCR", a mai spus Toader.

"Vă daţi seama că eu am fost în Guvern şi am votat. Prin urmare, înţelegeţi care este convingerea mea", a adăugat Tudorel Toader.

Întrebat dacă Ministerul Justiţiei a dat avizul pentru această ordonanţă, Toader a răspuns afirmativ. "V-am răspuns, da", a adăugat Toader.

Joi, Executivul a aprobat cadrul legal de înfiinţare a fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii, ce vor fi organizate ca societăţi pe acţiuni, în condiţii care vor fi stabilite separat prin hotărâri de guvern şi vor fi administrate în sistem dualist de către un Consiliu de supraveghere şi un directorat.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25