Fluturi modificați genetic de radiațile de la Fukushima

Fluturii care trăiesc în apropierea centralei de la Fukushima au suferit mutații genetice din cauza reactivității, care s-au extins până la a treia generație, afirmă cercetătorii japonezi.

Aproximativ 12% dintre fluturii albaștrii, care erau larve în timpul catastrofei nucleare din martie 2011, au dezvoltat anomalii, precum aripi mai mici sau malformații ale ochilor, explică cercetătorii pentru Le Monde.

“Am tras concluzia clară că radiațile degajate de centrala Fukushima Daiichi au afectat genele fluturilor”, a subliniat unul dintre cercetători. De asemenea, el a declarat că rezultatele au fost analizate cu mare precauție, precizând că efectul apărut la fluturi nu a mai fost întâlnit la nici o altă specie de animale sau la om.

Echipa sa va conduce totuși alte experimente asupra altor animale.

Nicio persoană nu a fost omorâtă în mod direct de radiațiile provocate de accidentele de la Fukushima, dar locuitorii din regiune și muncitorii care au intervenit la centrală se tem de efectele pe termen lung. Asociațiile afirmă că, după lansarea bombelor atomice de la Hiroshima și Nagasaki de către Statele Unite în august 1945, de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, efectele radioactivității s-au transmis mai multor generații.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate în Scientific Reports, un jurnal online difuzat de editorul revistei Nature.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel