Finlanda, unde Cătălin Avramescu este ambasador, va bloca intrarea României în Schengen

schengen
schengen

Finlanda s-a alăturat Germaniei și  a anunţat că va bloca aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, a anunțat  postul public de televiziune YLE, în pagina electronică. Refuzul Finlandei nu este legat de problema romilor, ci mai ales din cauza faptului că cele două țări nu vor putea face față securizării frontierelor externe ale UE. Ambasadorul României la Helsinki nu este altul decât fostul consilier prezidențial, Cătălin Avramescu.

Atât reprezentanţii Guvernului, cât şi ai Parlamentului au declarat că cele două ţări sunt prea corupte şi nu trăiesc conform principiilor statului de drept, o precondiţie pentru aderarea la spaţiul Schengen.

Ministrul finlandez de Interne Päivi Räsänen a precizat că poziţia Helsinki nu este legată de problema romilor est-europeni care vin să cerşească în oraşele finlandeze.  Potrivit lui Räsänen, România şi Bulgaria au fost primite prea uşor în UE.

 Finlanda se teme şi de faptul că cele două ţări nu vor putea securiza în mod corespunzător frontierele externe ale UE din cauza corupţiei.

Activitatea lui Cătălin Avramescu, ambasadorul României în Finlanda, i-a nemulțumit pe oficialii români

Fostul consilier al lui Traian Băsescu, numit ambasador în Finlanda cu scandal,  a nemulțumit MAE prin activitatea acestuia la post. Ministrul de externe, Titus Corlățean, declara recent că ambasadorul a cerut renunţarea la comunicarea pe cifru şi, de asemenea, s-a opus trimiterii de către Guvern a unui ataşat pe probleme de muncă, fapt ce a determinat chemarea acestuia pentru explicații.

"În Finlanda avem o capitală importantă, unde avem părţi bune, dar avem şi dificultăţi, gen mai avem conaţionali care mai sunt pe acolo şi generează nişte reacţii din partea finlandezilor. Mai e şi o atitudine constantă - în ultima vreme nu atât de vizibilă - pe chestiunea legată de Schengen. Or, o astfel de capitată trebuie tratată profesionist din punctul de vedere al reprezentării diplomatice. Şi de acolo ne-au venit cel puţin câteva chestiuni care m-au uimit profesional", spunea  Corlăţean.

 În mod sigur, președintele Traian Băsescu a cunoscut,  înaintea ministrului de Externe,  intenția Finlandei de a se opune aderării României la Schengen, de la Cătălin Avramescu, fostul șef al Cancelariei Prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel