Fifor, întrebări cheie despre alegeri: Au omis un 'mic' amănunt

Foto Mihai Fifor / Facebook
Foto Mihai Fifor / Facebook

Mihai Fifor atrage atenţia asupra unei probleme neluată în calcul în organizarea alegerilor locale. 

"Am si eu cateva intrebari catre organizatorii alegerilor locale. Care au omis un "mic" amanunt: suntem in plina pandemie! In ghidul alegerilor locale 2020 nu apar explicatii legate de persoanele aflate in izolare la domiciliu. Sau de bolnavii din spitale. Cum ajunge urna speciala la ei? Aflam din documentele oficiale ca urna poate fi trimisa in urmatoarea situatie: 'din continutul inscrisurilor primite, trebuie sa se poata stabili lipsa posibilitatii de auto-deplasare a alegatorului' - am incheiat citatul.

Ori... persoanele infectate, aflate la domiciliu, se pot deplasa. Dar nu prea au voie. Un alt aspect: cum obligi un membru al sectiei de votare sa mearga in mijlocul bolnavilor de Covid, in spital? Sau acasa, la bolnavii aflati in izolare?

Ce echipamente le puteti pune la dispozitie? Cum le asigurati protectia? N-am auzit niciun cuvant despre combinezoane sau alte echipamente speciale la care sa aiba acces aceste persoane. Si inca o problema: nu ar trebui oare testati toti membrii sectiilor de votare, toate persoanele implicate, care intra in contact cu cetatenii care vin duminica la urne? Preventiv...? Numa-ntreb...", transmite Mihai Fifor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel