Festival de film pe o insulă pustie, pentru un singur privitor: o asistentă medicală

O asistentă medicală aleasă din 12.000 de candidați va participa la proiecțiile Festivalului de Film Gothenburg pe insula Hamneskar în deplină singurătate.

Festival de film pentru un singur spectator. Un experiment social lansat de cel mai important eveniment cinematografic suedez, Festivalul de Film de la Göteborg, care a ales un loc special pentru proiecții, și anume mica insulă Hamneskar. Insula găzduiește doar un far și o cabană mică.

O tânără asistentă medicală, Lisa Enroth, a fost selectată din 12.000 de aspiranți să participe la proiecții. După ce a petrecut un an dificil în spital, din 29 ianuarie până pe 8 februarie, acum are la dispoziție 60 de proiecții de film și mâncare cât cuprinde pentru a le savura singură, fără telefon sau computer.

„Este o oportunitate pentru mine ca asistentă să am timp să mă gândesc și să fiu singură”, a declarat ea pentru Associated Press, înainte de a pleca pe insulă.

Jonas Holmberg, directorul artistic al celui de-al 44-lea Festival de Film din Goteborg, speră că experiența va ajuta să înțelegem la ce a dus pandemia în relația noastră cu cinematografia.

Și câștigătorii unei loterii vor avea ocazia de a participa la festival, având la dispoziție un cinematograf cu 707 de locuri și un stadion de hochei din Göteborg cu 12.000 de locuri, însă aceeași persoană nu poate participa la mai multe proiecții. Mai mult, filmele vor fi disponibile online cu un abonament, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel