Femeia care a ucis o româncă în Emiratele Arabe Unite a fost executată, luni

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au executat, luni, femeia condamnată pentru terorism, după uciderea educatoarei americane de origine română, Ibolya Ryan, în decembrie, relatează agenţia oficială WAM, citată de Reuters în pagina electronică.

Ala'a Badr Abdullah al-Hashemi, în vârstă de 31 de ani, a fost condamnată la moarte pentru că a ucis o educatoare identificată ca fiind Ibolya Ryan, de origine română, mama unor gemeni în vârstă de 11 ani, înjunghiind-o în toaleta unui centru comercial din Abu Dhabi.

Hashemi a fost de asemenea condamnată pentru că a înfiinţat un cont pe reţelele de socializare pentru a răspândi ideologia extremistă cu intenţia de a submina autorităţile şi pentru că a oferit bani organizaţiilor militante în vederea comiterii de atacuri, a precizat agenţia WAM.

Poliţia a precizat că Hashemi s-a radicalizat pe Internet şi că intenţiona să ucidă un cetăţean străin la întâmplare, nu neapărat un american.

Citește și: Româncă ucisă în Abu Dhabi. O femeie, arestată pentru că pregătea și un atac cu bombă-VIDEO

Ryan, în vârstă de 47 de ani, era cetăţean american şi a fost formată în Statele Unite, fiind repartizată în EAU în septembrie 2013. Potrivit unei înregistrări video, ea a fost ucisă de o persoană care purta robă tradiţională şi văl integral.

Femeia poate fi văzută în imagini cum se plimbă liniştită în mall, după care ia un ziar şi dispare pe un hol. După o oră şi jumătate, ea reapare şi fuge către un lift. O femeie încearcă să o oprească să intre în lift, dar se retrage. Persoana suspectă iese apoi grăbită din mall. Un oficial a declarat că o "luptă" a avut loc între victimă şi atactor în toaleta femeilor chiar înainte de înjunghiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel