Facebook, învins într-o instanță din UE pentru tabloul lui Gustave Courbet

Instanțele europene au decis că pot judeca un caz împotriva Facebook. Până acum, gigantul american insista să se judece după legile din California.  Un tribunal din Paris a decis că are jurisdicție să judece o speță împotriva site-ului american Facebook, care a blocat contul unui profesor francez după ce a postat pe contul său o imagine cu un vagin, potrivit artdaily.com.

Instanța a decis că acea clauză Facebook care obligă toți utilizatorii să fie de acord ca orice litigiu să fie judecat în California, unde se află sediul siteului, este "abuzivă".

Facebook a fost dat în judecată de un părinte francez al cărui cont a fost blocat după ce a postat o pictură din secoul XVIII semnată de Gustave Courbet.

Pictura realizată de Courbet în 1866 este expusă la Musée d'Orsay din Paris.

Profesorul s-a adresat unei instanțe din Franța plângându-se că site-ul nu poate face diferența între pornografie și artă.

Într-o audiere derulată la 22 ianuarie, avocatul Facebook a pretins că siteul nu intră sub jurisdicția franceză, întrucât utilizatorii trebuie să semneze o clauză prin care sunt de acord ca doar instanțele din California să judece dispute cu firma.

Apărătorul profesorului a numit decizia "prima victorie a lui David împotriva lui Goliat".

Cât de grea e filmarea unei scene de sex? DEZVĂLUIRI de pe platouri

"Această decizie va crea jurisprudență pentru alți giganți ai internetului care își folosesc sediile de peste hotare, în special din SUA, pentru a încerca să ocolească legea franceză", a spus avocatul.

Nuditatea şi alte tipuri de conţinut sexual explicit sunt interzise de Facebook, potrivit standardelor comunitare ale site-ului, deşi combinaţiile de algoritmi şi moderatorii externi ai companiei au întâmpinat probleme şi în trecut în a distinge arta de obscenităţi.

"Vrem să respectăm dreptul oamenilor de a împărtăşi conţinut care are importanţă personală, fie că este vorba despre o sculptură precum «David» a lui Michelangelo sau poze de familie cu un copil care este alăptat", a declarat compania pentru AFP, precizând că a luat act de decizie şi că are în vedere un răspuns.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel