EXCLUSIV  Facebook, implicare în alegeri? Hâncean: Cine sunt cei care au acces la aceste informații

Conf. Univ. Dr. Marian-Gabriel Hâncean, de la Universitatea din București, a fost întrebat, la DCNews, dacă speculațiile potrivit cărora internetul (rețelele de socializare) a dus la modificarea rezultatul alegerilor din SUA au o bază reală.

„Ceea ce pot spune este că nimeni din afara Facebook sau platformei nu poate ști. Discutam ceva mai devreme despre chestiunea legată de big data și despre provocările de ordin etic pe care trebuie să le asociem faptului că avem companii private care utilizează date multe. Răspunsul este nu avem cum să știm. Nu putem decât specula", a spus Marian-Gabriel Hâncean.

„Sunt, bineînțeles, două scenarii: fie că au influențat, fie că nu au influențat. Cei care cu adevărat au acces la aceste informații sunt angajații Facebook, angajații Google", a afirmat acesta.

Precizăm că șefa departamentului de operaţiuni al Facebook, Sheryl Sandberg, a recunoscut miercuri că reţeaua de socializare a reacţionat prea lent la amestecul Rusiei în alegerile din 2016 din SUA şi a promis că grupul îşi va intensifica eforturile pentru o opri orice interferenţă din afară, în timp ce şeful Twitter, Jack Dorsey, a mărturisit la rândul său că reţeaua de socializare pe care o conduce nu a fost pregătită pentru a face faţă campaniilor de manipulare din ultimii ani, conform unor audieri în Congresul american, relatează dpa şi AFP. Sheryl Sandberg a declarat de asemenea că "securitatea este o sarcină care nu se încheie niciodată", adăugând că Facebook a dublat numărul persoanelor care se ocupă de siguranţă şi securitate, în plus faţă de inteligenţa artificială. Compania a luat măsuri împotriva "ştirilor false", inclusiv prin etichetarea ca atare a conţinutului dubios şi prin forţarea multor conturi să îşi confirme identitatea.

Video

Răspunsul, mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel