Facebook, acuzat de folosirea ilegală a datelor personale

Facebook folosește ilegal datele personale ale utilizatorilor. Aceasta este sentința unui tribunal din Berlin, care a decis că rețeaua socială nu-și informează în mod adecvat utilizatorii, în ceea ce privește utilizarea datelor cu caracter personal.

Parametrii prestabiliţi ai Facebook şi unele dintre condiţiile sale de utilizare contravin legilor cu privire la consum, iar tribunalul a conchis că anumite dispoziţii referitoare la consimţământul utilizatorului cu privire la datele sale sunt invalide, a transmis Federaţia organizaţiilor consumatorilor germani (VZVB).

„Facebook ascunde parametrii prestabiliţi care nu respectă viaţa privată, în centrul său de confidenţialitate şi nu furnizează suficiente informaţii pe această temă atunci când utilizatorii se înregistrează”, a declarat Heiko Duenkel, însărcinat cu contencioasele la VZVB.

Facebook va face apel

Grupul american şi-a anunţat intenţia de a face apel, în contextul în care mai multe elemente ale hotărârii îi sunt favorabile.

Într-un comunicat, Facebook afirmă că a procedat deja la modificări importante în privinţa condiţiilor de utilizare şi a parametrilor săi în domeniul protecţiei datelor, după deschiderea dosarului, în 2015.

„Lucrăm din greu pentru a ne asigura că condiţiile noastre de utilizare sunt clare şi uşor de înţeles şi că serviciile oferite de Facebook sunt deplin conforme cu legile”, a subliniat grupul.

În plus, Facebook îşi va actualiza condiţiile de utilizare cu privire la protecţia datelor şi cu privire la serviciile sale, cu scopul de a se conforma noilor reguli europene care vor intra în vigoare în iunie, notează Capital.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel