Ex-fumătorul Barack Obama îi atacă dur pe producătorii de tutun

obama-fumator
obama-fumator

Preşedintele american s-a lăsat de fumat de ceva vreme. Acum critică companiile producătoare de tutun.

obama-fumatorPreşedintele american Barack Obama a criticat companiile producătoare de tutun pentru că se opun plasării de imagini explicite pe pachetele de ţigări, cu scopul de a avertiza consumatorii asupra pericolului fumatului, informează Realitatea.

Obama a apreciat că tutunul este cauza numărul unu a morţilor ce pot fi prevenite în SUA. El a adăugat că etichetele ce vor fi plasate pe pachete sunt un nou instrument prin care autorităţile încearcă să convingă copiii să stea departe de ţigări.

"Producătorii de tutun", a spus preşedintele SUA, "se opun plasării de astfel de imagini pe pachete deoarece nu doresc să fie oneşti în privinţa efectelor produselor". "Din nefericire, acest lucru nu ne surprinde", a concluzionat Obama.

Autorităţile americane au decis să oblige producătorii de tutun să plaseze pe pachetele de ţigări etichete explicite care să avertizeze asupra pericolelor consumului. Acestea includ imagini cu dinţi stricaţi sau chiar cadavre.

Un tribunal american a decis însă săptămâna trecută că producătorii de tutun nu pot fi obligaţi să facă acest lucru. Decizia va fi atacată, iar lupta s-ar putea muta la Curtea Supremă.

Preşedintele american s-a lăsat de fumat anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel