Europarlamentarul Andi Cristea, avertisment de la Bruxelles: Mingea este în terenul său

Andi Cristea, europarlamentar PSD, reiterează sprijinul UE şi al PE pentru apropierea R. Moldovei de spaţiul comunitar, dar transmite Chişinăului că mingea e în terenul său, având obligaţia de a implementa acele reforme cuprinse în Acordul de Asociere.

Europarlamentarul PSD apreciază, într-un interviu acordat EurActiv, că multe din declaraţiile făcute de Igor Dodon în campanie au avut doar rolul de a obţine voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta şi abia acum rămâne de văzut care sunt priorităţile sale.

Totodată, Andi Cristea subliniază că România este şi va rămâne cel mai puternic avocat al apropierii Chişinăului de UE, punctând faptul că perspectiva românească pe dosarul R. Moldova este mult mai profundă şi mult mai sofisticată decât cea care există la nivelul Buxellesului.

Evocând faptul că Parlamentul European va rămâne angajat în a sprijini apropierea de UE a R. Modova, Andi Cristea avertizează Chişinăul că mingea este în terenul său şi are obligaţia de a implementa acele reforme cuprinse în Acordul de Asociere.

"Eu personal mă aştept să existe poziţionări antiromâneşti din partea domnului Igor Dodon. Sper ca aşteptările mele să fie înşelate, să nu întâmple aşa, dar să ne amintim narativul cu jandarmul român pe care l-a folosit în campanie. Şi România şi Ucraina - cred eu - sunt îngrijorate de perspectivele dezvoltării relaţiilor cu Chişinăul, pentru că în ceea ce priveşte relaţia cu Bucureştiul avem declaraţia cu jandarmul român şi toate lucrurile din spatele ei. În ceea ce priveşte relaţia cu Ucraina, lucrurile nu vor fi cu siguranţă înfloritoare, având în vedere că a declarat că Peninsula Crimeea e parte a Federaţiei Ruse", a zis Andi Cristea într-un interviu. Puteți citi AICI interviul integral.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel