Europa, îngrijorată de situaţia din România

Parlament
Parlament

Evenimentele de astăzi din Parlamentul României au suscitat interes şi pentru presa internaţională. Agenţiile France-Presse şi Reuters şi-au exprimat îngrijorarea vizavi de păstrarea democraţiei la noi. Chiar şi comisarul european pentru justiţie spune, într-o postare pe Twitter, că sunt îngrijorătoare atacurile recente la independenţa CCR

Foto: Mediafax

Analiştii de la Reuters cataloghează situaţia creată la Bucureşti ca o ameninţare la adresa statului de drept. Aceiaşi autori cred că separaţia puterilor în stat este un alt principiu democratic pus în pericol. Uniunea Social Liberală este considerată reponsabilă de aceste derapaje de la valorile democratice, conform Reuters. Mai mult decât atât, agenţia a atras atenţia asupra întârzierii reformelor stabilite cu FMI, din cauza disputelor politice interne de la nivel înalt.

Pe aceeaşi linie, agenţia France-Presse vede în evenimentele de astăzi o ofensivă a majorităţii parlamentare nou-formate. USL-ul, menţionat în articol drept "noua coaliţie de centru-stânga aflată la putere", a declarat un adevărat război preşedintelui de centru-dreapta, după spusele jurnaliştilor de la agenţia menţionată. Ideea lansată de PDL, principalul partid din opoziţie, conform căreia USL vrea o lovitură de stat, nu este omisă din materialul publicat de France-Presse.

O altă opinie în ceea ce priveşte evoluţiile politice din România este prezentată pe Twitter, unde Viviane Reding, comisarul european pentru justiţie, se arată îngrijorată, în speţă, pentru atacurile la independenţa Curţii Constituţionale. "Pentru mine, un sistem judiciar funcţional şi independent este o pre-condiţie pentru respect reciproc în Spaţiul european de Justiţie", explică Reding. Această declaraţie vine pe fondul refuzului Comisiei Europene de a comenta cele întâmplate astăzi în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel