Europa cu două viteze-România. Negrescu, efect crunt

Într-un discurs susținut în plenul Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu a condamnat abuzurile la care sunt supuse cele peste 7000 de muncitoare, majoritatea românce, care trăiesc în condiţii de sclavie în ferme din sudul Italiei.

"Mă întreb de ce nu există o reacție din partea autorităților europene mai ales că aceste situații au mai fost prezentate în Parlamentul European. Oare aceasta este Europa cu mai multe viteze, în care anumiți cetățeni sunt considerați cetățeni de rang secund? În care exploatarea lor devine normală, atâta timp cât nimeni nu vorbește și nu există soluții pentru a le asigura un trai mai bun?", a declarat Negrescu în plenul Parlamentului European.

El a adăugat că, "în calitate de român care a trăit mai mulți ani peste hotare, nu pot să accept această situație și să văd că doar un singur fermier a fost condamnat până acum pentru abuz iar singura soluție găsită de autorități a fost deschiderea unui motel pentru persoanele care fug de angajatorii violenți".

Europarlamentarul a făcut un apel la adresa autorităților europene, cerând o reacție cât mai fermă: "Trebuie să reacționăm acum pentru ca Europa să redevină cu adevărat a cetățenilor, iar în acest sens primul pas este ca oriunde în Uniunea Europeană unde se comite o ilegalitate, un abuz, o injustiție la adresa unui cetățean european să reacționăm cu toții solidari și fermi pentru protejarea drepturilor lor".

[citeste si]

Jurnaliştii de la The Observer au realizat recent o investigație în care au dezvăluit coșmarul prin care trec mii de românce și moldovence angajate în agricultură în sudul Italiei. Potrivit estimărilor Poliției, este vorba despre cca 7.500 de femei, majoritatea românce, care trăiesc în condiţii de sclavie în ferme din sudul Italiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel