Escrocherie cu o criptomonedă bazată pe un serial Netflix. Creatorii SQUID au furat 2,1 milioane de dolari

Escrocherie cu o criptomonedă bazată pe un serial Netflix. Creatorii SQUID au furat 2,1 milioane de dolari  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Escrocherie cu o criptomonedă bazată pe un serial Netflix. Creatorii SQUID au furat 2,1 milioane de dolari / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O criptomonedă se tranzacționează acum cu zero dolari, după ce creatorii săi au furat aproximativ 2,1 milioane de dolari.

O monedă digitală bazată pe popularul serial Netflix „Squid Game” se tranzacționează la 0 dolari, după ce creatorii săi au furat efectiv aproximativ 2,1 milioane de dolari de la investitori. ⁠

Criptomoneda, numită în mod corespunzător SQUID, a crescut până la 2.861 USD înainte de a scădea la 0 dolari luni, potrivit CoinMarketCap. Escrocheria a fost raportată de Gizmodo. Asta înseamnă că creatorii criptomonedei își încasează monedele în schimbul banilor reali, devalorizând rapid valoarea criptomonedei.  ⁠

Înainte de eveniment, capitalizarea de piață a criptomonedei era puțin mai mare de 2 milioane de dolari, potrivit CoinMarketCap.

GIzmodo a sugerat numeroase semnale că ar fi vorba de o înșelătorie, inclusiv site-ul său (acum dispărut) fiind plin de greșeli de ortografie. Un alt semnal a fost acela că investitorii puteau cumpăra, dar nu puteau vinde SQUID.

De asemenea, CoinMarketCap i-a avertizat pe potențialii investitori că SQUID e probabil o înșelătorie, afișând un avertisment de a fi precauți în cazul în care au cumpărat criptomoneda, scrie CNN.

Cirptomoneda, inspiraă de un serial de pe Netflix

„Squid Game”, o dramă fictivă distopică, a devenit cel mai important serial Netflix la nivel global. Compania a declarat pentru CNN Business la începutul acestei luni că a fost vizionată de 111 milioane de conturi de la debutul său în septembrie.

Netflix (NFLX) a declarat pentru CNN Business săptămâna trecută că nu este afiliat cu criptomoneda și a refuzat să comenteze. CNN Business a contactat dezvoltatorii proiectului SQUID prin intermediul informațiilor de contact enumerate pe site-ul web, dar nu a primit un răspuns.

Criptomoneda a avut o creștere record acum câteva zile

La finalul lunii octombrie, SQUID se tranzacționa la 2,22 dolari, în creștere cu aproape 2.400% față de ziua precedentă, iar capitalizarea sa de piață era de peste 174 de milioane de dolari.

CNBC a luat legătura prin intermediul informațiilor de contact listate pe site-ul Squid pentru a întreba dacă dezvoltatorii sunt conștienți de problemă și dacă lucrează pentru a o remedia, dar nu a primit imediat un răspuns.

Moneda, care a început pre-vânzarea la 20 octombrie, se alătură unei liste de alte criptomonede-parodie care au fost martorele unor creșteri mari fără un motiv anume, altul decât publicitatea bună. Moneda shiba inu inspirată din meme, de exemplu, și-a dublat prețul în ultima săptămână (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel