Erste: Stabilitatea politică a României, amenințată de confictele dIn USL

usl
usl

Analiștii grupului Erste susțin că amenințarea stabilității politice din România va veni, mai degrabă, din tensiuni în interiorul

Într-un raport al grupului bancar austriac, stabilitatea politică din România va fi un criteriu mult discutat, în contextul în care noul guvern va întâmpina multiple dificultăți în implementarea unui program solid de guvernare. "În pofida coabitării dificile dintre președintele Băsescu și coaliția de guvernare, nu vedem riscuri politice majore pe această parte. Mai degrabă un conflict între socialiștii și liberalii care formează alianța USL va reprezenta, în opinia noastră, o amenințare reală la adresa stabilității politice a țării în următorii patru ani", notează analiștii Erste.

Banca austriacă estimează pentru 2013 o creștere economică sub potențial pentru România, de 1,1%. Creșterea va fi  puternic influențată de evoluția din zona euro, deoarece livrările externe reprezintă circa 30% din PIB. Pe de altă parte, datoriile ajunse la cel mai mare nivel de după Revoluție, precum și așteptările pentru o reducere a rezervelor valutare, vor pune presiune pe moneda națională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel