Erdogan: Atitudinea Israelului față de Palestina, precum mentalitatea lui Hitler

Premierul turc Recep Tayyp Erdogan a declarat că abordarea israelienilor față de palestinieni nu diferă cu nimic de mentalitatea lui Hitler, acuzând Israelul de "atrocități sistematice și teroare de stat" comise împotriva Palestinei din 1948 și până în prezent.

Erdogan a salutat propunerea de armistițiu inițiată de Egipt, dar a precizat că un armistițiu nu este de ajuns și că Israel ar trebui "să ridice imediat embargoul impus Palestinei".

"Ce face Israelul în Gaza începând cu săptămâna trecută este inexplicabil. Israel continuă să terorizeze. Trecând dincolo de terorismul individual, acum comite terorism de stat", a spus Erdogan în timpul discursului său săptămânal în fața Parlamentului, potrivit presei turce.

Erdogan a mai afirmat că "sângele tinerilor palestinieni inocenți este din nou folosit în politica murdară din Orientul Mijlociu".

"Umanitatea a întors spatele la ceea ce se întâmplă acum în Palestina. Nu îi vede, nu îi aude și nu îi simte...", a spus premierul turc.

Erdogan, care candidează la alegerile prezidențiale, a pretins că Turcia este singura țară din lume care se opune Israelului.

Israel vrea să controleze Gaza: "Trebuie să mergem până la capăt"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel