Elena Udrea: L-am denunțat la DNA pe Florian Coldea. Ghiță mi-a spus că șeful SRI mă urăște

Fostul ministru Elena Udrea a declarat în cadrul unui interviu acordat hotnews.ro că a depus un denunț la DNA pe numele directorului interimar al SRI, Florian Coldea. 

Elena Udrea îl acuză pe Florian Coldea că a instrumentat o campanie împotriva sa și că i-ar fi cerut fostului său soț, Dorin Cocoș, să îi dea 500.000 de euro deputatului Sebastian Ghiță pentru a-i susține televiziunea, România Tv. Sebastian Ghiță a răspuns, vineri, la România Tv, că s-a întâlnit de puține ori cu Elena Udrea și că "nimic din ceea ce spune nu este adevărat".

Elena Udrea spune, a doua zi după ce a fost pusă sub urmărire penală pentru spălare de bani și fals în declarații, că deputatul Sebastian Ghiță, în cadrul unei întâlniri private, i-a declarat că șeful interimar al SRI, Florian Coldea, o urăște pentru că este "o sursă alternativă de informații pentru Traian Băsescu". 

Udrea susține că președintele țării este "cel mai dezinformat om", iar Florian Coldea, până de curând adjunct al lui George Maior, era nemulțumit că Udrea avea acces la Traian Băsescu și îl informa.

"Evident că atunci când cineva, care este relativ bine conectat la presă, la toată zona de presă, la zona politică, la tot mediul de afaceri, o astfel de persoană are acces la președinte și poate să îi spună niște lucruri - și o să vă dau exemple în interviu - evident că devine o persoană neplăcută șefilor de servicii. Așa mi-a explicat Sebastian Ghita faptul ca dl Coldea m-ar urî", a spus Udrea

Fosta șefă a PMP a arătat că a depus la DNA "un denunț în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea și o amintesc pe doamna procuroru general DNA Codruța Kovesi".

Sebi Ghiță: Eu și Udrea facem parte din lumi diferite

Elena Udrea a mai declarat că fostul său soț, Dorin Cocoș, i-a oferit lui Sebastian Ghiță, la solicitarea lui Florian Coldea, 500.000 de euro pentru ca deputatul să-și finanțeze televiziunea.

"Deci vorbesc de după ce a apărut scandalul, înainte să fie reținut. Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, în cash, pentru a-și finanța televiziunea, RTV.

(...) Cred că la începutul… Ideea era că mai la începutul televiziunii, când s-a rupt RTV-ul de Realitatea și când dl Ghiță încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat. Ulterior am aflat că banii au fost remiși d-lui Ghiță de către Alin Cocoș. Mi-a mai spus că, tot așa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje din acestea", a spus Udrea.

Sebastian Ghiță a dezmințit declarațiile Elenei Udrea în legătură cu el, precizând că nu are o relație apropiată cu fostul ministru al Dezvoltării.

:Nu cred că astfel de practici pe care dânsa le-a descris sau de care pomenește sunt niște practici normale. Nu am cunoștință, n-am discutat vreodată cu dânsa așa ceva, n-am discutat nici cu dl Cocoș, cu atât mai puțin cu fiul dânsului, pe care îl cunosc destul de puțin, l-am văzut de câteva ori. Și îmi pare rău de ce li se întâmplă acestor oameni", a spus Ghiță.

Citește aici replica integrală a lui Sebastian Ghiță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel