Ecaterina Andronescu, ministrul Educației? Dragnea: Voi interveni

Rodica Mitu / 30 sep 2018 / 21:18 Salveaza PDF Comentarii
Ecaterina Andronescu
Descriere foto: Ecaterina Andronescu

Liviu Dragnea i-a cerut Ecaterinei Andronescu să nuanțeze declarația prin care a spus că i s-a propus postul de ministru al Educației.

„Eu sper ca doamna Andronescu să nuanțeze ceea ce a spus. După, voi interveni și eu. Am avut o discuție mai amplă cu doamna Andronescu și sper să nuanțeze discuția noastră, chiar mi-aș dori", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Amintim că Valentin Popa şi-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, motivând că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor. „Consider că limba română şi România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predării limbii române la aceste clase de către învăţătorii care susţin orele în limbile minorităţilor naţionale. Solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev. Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România. Până acum, în 28 de ani, nimeni nu a luat vreo măsură pentru ca aceşti copii să înveţe mai bine limba română. Iată că prima încercare de acest gen este imediat solicitată a fi abrogată", declarase joi Popa.

 

 

Vezi și: Remaniere Guvern, „lista neagră". Dragnea: Vă garantez!Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26