Ecaterina Andronescu, demisă de Dăncilă. Herjeu: Să înțeleg că, de fapt, e absolut în regulă ca, la 15 ani, o fată să meargă singură cu autostopul?

Scutaru Cristina / 02 aug 2019 / 15:23 Salveaza PDF Comentarii
Radu Herjeu
Descriere foto: Radu Herjeu

Radu Herjeu a reacționat după ce Viorica Dăncilă a demis-o pe Ecaterina Andronescu în urma declarațiilor făcute despre Alexandra din Caracal.

”Îmi pare rău, dar eu nu prea pricep de ce a fost demisă Ministrul Educației! Să înțeleg că, de fapt, e absolut în regulă ca, la 15 ani, o fată să meargă singură cu autostopul? În România sau oriunde altundeva în lume?”, a scris Radu Herjeu pe Facebook.

Viorica Dăncilă a anunțat, vineri, că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal", a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25