EBOLA. Comisia Europeană se pregătește pentru epidemie în Europa

epidemie de holera
epidemie de holera

Comisarul european Tonio Borg a făcut precizări oficiale privind epidemia  cu virus Ebola din Africa de Vest și riscul de a afecta Europa.

Potrivit strategiilor de intervenție pentru prevenirea unei pandemii, există două faze. În prima fază se încearcă izolarea focarului, atunci când este posibilă. Dacă boala se răspândește dincolo de posibilitățile de izolare, se va încerca limitarea efectelor (medicale și sociale). Conform comisarului Borg, omenirea mai poate stăpâni epidemia, evitând transformarea într-o pandemie devastatoare. Tonio Borg recunoaște că răspândirea Ebola e o situație gravă, dar își exprimă speranța că faza de ”contaiment” va avea succes, dacă statele cooperează și demonstrează solidaritate. Borg arată că Uniunea Europeană își intensifică eforturile financiare și logistice pentru sprijinirea țărilor africane afectate de virusul Ebola.

 

Sistemele de sănătate europene sunt pregătite

Comisarul european pentru Sănătate, Tonio Borg, asigură cetățenii europeni că riscul de Ebola în țările Uniunii este extrem de mic. Borg se bazează atât pe traficul redus între țări ale Uniunii și vestul Africii, cât și pe modul în care se transmite virusul Ebola. Contaminarea este posibilă doar dacă o persoană vine în contact cu fluide umane infectate (sânge, salivă, spermă). Borg mai spune că sistemele avansate de sănătate din țările europene pot izola victimele și pot oferi asistență pacienților. În prima fază, Ebola a avut o mortalitate de 90%, dar tratamentul simptomelor și hidratarea intravenoasă au redus mortalitatea la 50%, chiar în absența unui tratament specific.

Comisarul Tonio Borg a anunțat, totuși,  că se lucrează la pregătirea răspunsului pentru o posibilă epidemie de Ebola în țările membre, cu sprijinul Centrului European pentru Controlul Bolilor și a OMS. Răspunsul la amenințarea Ebola va fi coordonat de Comitetul de Securitate în Sănătate, așa cum a stabilit Parlamentul European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel