EAU anunţă eliberarea, cu sprijinul forţelor mareşalului Haftar, a patru ingineri asiatici răpiţi în Libia în iulie

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat vineri eliberarea a patru ingineri asiatici - trei filipinezi şi un sud-coreean - răpiţi în Libia în iulie 2018, precizând că punerea lor în libertate a fost rezultatul eforturilor comune cu forţele mareşalului libian Khalifa Haftar, relatează AFP.

Cei patru asiatici, care lucrau la un proiect hidraulic gestionat de autorităţile libiene, au fost 'transferaţi la Abu Dhabi, înainte de revenirea în ţările lor', a menţionat Ministerul de Externe al EAU, într-un comunicat. Acesta nu precizează data eliberării, nici cea a sosirii lor în Emirate sau a revenirii lor în Filipine, respectiv Coreea de Sud. În iulie 2018, angajatorul celor patru ingineri, Organul de execuţie a gestionării proiectului râului artificial, anunţase răpirea lor de către un grup armat care atacase şantierul unde aceştia lucrau, la circa 900 km sud de Tripoli. Potrivit Ministerului de Externe de la Abu Dhabi, eliberarea lor 'a fost rezultatul unor mari eforturi depuse de Emirate cu cooperarea armatei conduse de mareşalul Haftar, după o solicitare de ajutor a autorităţilor din Filipine şi din Coreea de Sud'.

Mareşalul Haftar este omul forte din estul Libiei şi principalul rival al lui Fayez al-Sarraj, care conduce un guvern cu sediul la Tripoli şi recunoscut de comunitatea internaţională. EAU îl susţin pe mareşalul Haftar, ale cărui forţe desfăşoară de la începutul lui aprilie o ofensivă pentru cucerirea capitalei Tripoli. Proiectul râului artificial, care a fost marea mândrie a fostului dictator libian Muammar Gaddafi, prevede construirea unei reţele de canale gigantice, care să transporte apa din pânzele acvifere din deşert până în oraşele de pe coastă. După căderea regimului Gaddafi în 2011, angajaţii străini şi reprezentanţele diplomatice în Libia sunt în mod regulat ţinta unor atacuri şi răpiri executate de miliţii puternice sau de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel