După 70 de ani, un francez și-a identificat tatăl, fost soldat american, participant la Ziua-D

Andre-Gantois-foto-FoxNews
Andre-Gantois-foto-FoxNews

După 70 de ani, un pensionar poștas francez, și-a identificat tatăl, fost soldat american, care a luptat în Bătălia pentru Normandia, în cel de-al doilea război mondial, conform Fox News.

Andre Gantois și-a dorit de mai bine de 70 de ani să meargă la mormântul tatălui său despre care știa că era soldat american, care a participat la Ziua D - Debarcarea trupelor aliate în Normandia, însă nu avea niciun indiciu despre numele său. 
Numeroasele vizitele la birourile ambasadei S.U.A. din Franța i-au produs doar frustrare. Gantois își amintește că un oficial al ambasadei i-a spus: "O mulțime de oameni își caută tații, pentru că doresc bani, vor să fie despăgubiți de guvernul S.U.A. Dar trebuie să aveți dovada.  Nu aveam nici o dovadă. a spus Andre Gantois.

După ce a efectuat un test ADN, Gantois a primit marea veste că are un frate american, o soră, o întreagă familie. Acesta a aflat că tatăl său a fost Wilburn 'Bill' Henderson. Din Essex, Missouri, infanteristul a aterizat pe plaja din Omaha, aparent imediat după Ziua D. Acesta a luptat în Normandia și a fost împușcat în cap în ultimele luni ale războiului. Grav rănit, acesta a fost dus la un spital din Germania ocupată, unde s-a întâlnit cu Irene Gantois, viitoarea mamă a lui Andre Gantois. Bătălia pentru Normandia a fost purtată în 1944 între forțele germane și forțele Aliaților.

Poveste de iubire dupa Ziua-D

După capitularea Germaniei în mai 1945, când soldatul a venit să o viziteze acasă în estul Franței, ea nu i-a spus că era însărcinată. Acesta s-a întors în Statele Unite, a început o nouă familie și le-a spus despre Irene doar înainte de moartea sa în anul 1997.

Căutările s-ar fi terminat acolo pentru Andre Gantois, dacă fratele său american nu făcea un test ADN. Din întâmplare, ambii au ales aceeași companie de testare și astfel s-a descoperit faptul că aveau ADN asemănător.

Cei doi frați, precum și sora Judy, s-au întâlnit pentru prima dată în septembrie anul trecut în Franța. Atât Gantois, cât și Henderson își dau seama cât de norocoși sunt nu numai că s-au găsit, dar și că tatăl lor a supraviețuit debarcării în Normandia.

Henderson spune că și-a dat seama imediat când l-a văzut pe Gantois de faptul că sunt frați, pentru că asemănarea este atât de frapantă. "Știi, Andre seamănă mai mult cu tatăl meu decât mine", spune Henderson. Manierile tale, zâmbetul tău, fața ta, mă simt aproape ca și cum vorbesc cu tatăl meu. a concluzionat Henderson pentru Fox News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel