Drapelul SUA va fi coborât în bernă în ziua înhumării lui Neil Armstrong

Neil Armstrong
Neil Armstrong

Preşedintele SUA, Barack Obama, a ordonat luni coborârea în bernă a drapelelor la toate instituţiile publice, în ziua înhumării lui Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună, transmite AFP.

”În semn de respect pentru memoria lui Neil Armstrong, ordon coborârea drapelelor americane în bernă în ziua înmormântării sale”, se arată în decretul semnat de Obama făcut public de Casa Albă.

Este vorba de steagurile americane de la reşedinţa prezidenţială, de la clădirile federale, bazele militare, ambasadele americane, dar şi de pavilioanele navelor marinei SUA.

Potrivit ziarului local Cleveland Plain Dealer, funeraliile lui Armstrong, care a murit sâmbătă la vârsta de 82 de ani, vor avea loc vineri la Cincinnati, în Ohio /nord/.

Bill Johnson, un ales din Ohio, statul natal al lui Neil Armstrong, a indicat luni că-i va cere lui Obama într-o scrisoare ca în memoria legendarului astronaut să fie organizate funeralii naţionale.

În general, acestea sunt rezervate foştilor preşedinţi americani, ultimele organizate pentru alt american decât un fost preşedinte fiind cele ale generalului MacArthur, în 1964.

Într-adevăr, Neil Armstrong era cunoscut pentru discreţia sa, dar a fost nu doar un erou naţional, ci şi unul al întregii lumi, a argumentat pentru AFP alesul republican, membru al Camerei reprezentanţilor.

Sâmbătă, la scurt timp după anunţul decesului astronautului, preşedintele Obama a declarat că acesta este unul dintre ”cei mai mari eroi americani” şi realizarea sa ”nu va fi uitată niciodată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel