Dragnea valize. Ganţ, minorităţi: Îşi cere scuze sau demisionează

Deputatul Ovidiu Ganţ, reprezentantul minorităţii germane, a declarat că respinge "cu maxim dezgust" afirmaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea referitoare la prezumtive retrocedări către Forumul Democrat al Germanilor din România şi îi solicită acestuia să-şi ceară scuze sau să demisioneze.

"Sunt reprezentantul minorităţii germane în Parlament, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România. În ultima perioadă organizaţia noastră a fost calomniată de către diverşi reprezentanţi ai PSD, astăzi s-a atins, însă, culmea prin prestaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Resping cu maxim dezgust afirmaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la prezumtive retrocedări către Forumul Democrat al Germanilor din România şi îi cer să vină la tribuna Parlamentului să dovedească ce a debitat", a afirmat Ovidiu Ganţ.

El a adăugat că aceste afirmaţii au fost infirmate inclusiv de guvernul PSD prin Comisia naţională privind retrocedările către culte şi minorităţile etnice.

"În consecinţă, dacă mai are o urmă de onoare, vine aici şi îşi cere scuze faţă de minoritatea germană şi Forumul Democrat al Germanilor din România sau demisionează", a subliniat Ovidiu Ganţ.

"Am găsit în fundul curţii o valiză"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD cu două valize în care, după cum a spus Dragnea, sunt "gogoşi de la Rise Project", precum şi "documente care încă nu au ajuns la DNA".

"Am întârziat puţin, pentru că am venit cu două valize. Prima este cu gogoşi de la Rise Project, sunt aici, proaspete, le lăsăm aici. A doua valiză, după cum probabil ştiţi sunt din Teleorman, şi ca orice localnic din Teleorman am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA", a declarat Dragnea la Parlament, înainte de CExN al PSD.

El a enumerat mai multe "dosare" care vizează, printre altele, "achiziţia frauduloasă a imobilului Raiffeisen".

"Dosarul 02 - Retrocedări către Forumul Democrat German a bunurilor grupului etnic german. Dosarul 03 - Promovarea procurorilor care i-au închis dosarele. Dosarul 04 - Declaraţii mincinoase despre banii încasaţi din chirii. Dosarul 05 - Închirierea Căminului de bătrâni de la Forumul Democrat German. Dosarul 06 - Presiuni asupra unui judecător de la Curtea Constituţională. Şi mai avem nişte stickuri care încă nu au ajuns la DNA. Aceste două valize vi le las dumneavoastră. Dacă sunteţi curioşi, fotografiaţi-le, filmaţi, luaţi şi stickurile", a spus Dragnea.

Platforma Rise Project a anunţat, sâmbătă, că a intrat în posesia unei valize "cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum" la care procurorii DNA n-au avut acces. Potrivit sursei citate, valiza ar fi fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel