Dragnea, Tăriceanu și Toader, întâlnirea momentului. Ce au discutat

Întâlnirea de joi dintre Dragnea, Tăriceanu și Toader s-a terminat. La final, ministrul Justiției a declarat ce au discutat.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a anunțat de ieri că membrii Comisiei de la Veneţia au fost de acord cu OUG pentru Legile justiţiei şi că joi va trimite draftul la CSM pentru aviz, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie adoptată ordonanţa. Despre acest subiect i-a informat pe liderii coaliției de guvernare. „Astăzi am vorbit ce am discutat la Comisie”, a spus, joi după-amiază, ministrul Toader.

„Ne-am întâlnit pentru a-i informa în legătură cu discuțiile pe care le-am avut la Strasbourg. Ei știau mare parte din discuții, fie din presă, fie de la premier sau alți membri ai delegației. Avem avizul preliminar al Comisiei de la Veneția. În perioada 16-18 octombrie, are loc plenara Comisiei și se va definitiva raportul. În raportul preliminar sunt anumite sugestii. Eu am convenit cu cei de la Comisie la anumite propuneri legislative și le-am comunicat liderilor alianței ce le-am convenit și să vedem dacă putem prelua și alte recomandări. Aceasta a fost discuția. Am vorbit despre adoptarea unei OUG. La ministerul Justiției nu a existat, nu există un proiect de ordonanță privind amnistia”, a declarat Toader.

Ce spusese miercuri seară

„Am mers la Comisie cu mai multe soluții legislative prin care să fie preluate o parte din propunerile Comisiei de la Veneția. (...) Am luat soluție cu soluție, am discutat cu argumente și contraargumente. Am avut șapte propuneri, toate șapte au fost agreate, au fost considerate ca fiind chiar necesare pentru evitarea unor disfuncționalități. Care este actul normativ prin care putem corecta rapid cele trei Legi ale justiției? Ordonanța de Urgență. Comisia de la Veneția nu este foarte deschisă la OUG, dar nu e deschisă la ordonanțele care au rolul de a ocoli procedura parlamentară constituțională. În cazul acesta, este vorba despre preîntâmpinarea unor efecte mai puțin dorite, efecte care pot să rezulte din aplicarea celor trei legi. Asta este justificarea. Dânşii au agreat de comun acord, au exprimat agrementul pentru adoptarea unei OUG în sensul celor discutate. La plecare, le-am spus că eu mă exprim public cu privire la ceea ce am discutat. Ordonanța de Urgență, necesitatea ei, justificarea ei", declarase ministrul Tudorel Toader, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel