Dragnea, replică acidă pentru Raluca Turcan

Raluca Turcan a avertizat că în următoarele trei luni va exploda situaţia cauzată de măsurile PSD de majorare a salariilor care au dus la un blocaj în administraţia publică, unde unele cheltuieli sunt peste nivelul veniturilor din instituţii, astfel că se va putea ajunge chiar la căderea guvernului.

"Într-un heirupism fără nicio ancoră economică, a început să împrăşite în stânga şi în dreapta cu măriri de salarii şi cu angajamente pentru măriri de pensii. Aceşti bani trebuie să vină de undeva, dar la Guvern nu sunt mai mulţi bani pentru că nu au investiţii şi investitorii nu sunt motivaţi să creeze locuri de muncă. Atunci au mutat toată presiunea pe primării şi consilii judeţene, unde toate cheltuielile cu salariile trebuie să fie suportate din bugetele locale. În foarte multe localităţi, cheltuielile sunt peste nivelul veniturilor din instituţiile respective", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Liviu Dragnea a fost rugat, la România TV, să comenteze acest subiect.

"Dumneavoastră ați citit cu atentie declarația sa? Nu are nicio legătura una cu alta. Nici nu o bănuiesc că a făcut singură declarația aceasta. Trebuie să comentăm și prostia aceasta, am înțeles. Cum să nu comentăm asemanea afirmații care arată foarte multă pregătire economică și politică...", a zis Liviu Dragnea.

"În legătură cu salariile din administrația locală. A fost o decizie a CCR care, în opinia mea, a fost interpretată greșit de către aleșii locali pe care eu îi respfect foarte mult. Au luat cele mai mari salarii din țară, generate de o decizie a instanței, și le-au transferat în toată administrația locală, ajungând la salarii foarte mari, 150 milioane pentru un secretar de județ. Acum ce zice doamna Turcan... să le dea guvernul bani. Nu merge. Normal că salariile se plătesc din bugetele locale. Aceasta este marea descoperire a Ralucăi Turcan. Eu vă spun ce voi propune eu pentru Legea salarizării. Pentru administrația locală, să fie o anexă separată, să existe un nivel minim de salarizare și în sus, limita să fie cerul", a mai zis președintele PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel