Dragnea - Orban, comparația lui Alex Coita. Comentariu tare după gestul lui Iohannis

Klaus Iohannis și Ludovic Orban / FOTO Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis și Ludovic Orban / FOTO Administrația Prezidențială

Alex Coita a făcut o comparație după ce președintele Klaus Iohannis a participat la prima ședință informală a noului Guvern.

Guvernul Orban a depus jurământul la Palatul Cotroceni, luni seară, în fața președintelui Klaus Iohannis. „Domnule președinte mulțumim că ne-ați însoțit la această primă reuniune informală a Guvernului. Vă invit să ne adresați câteva cuvinte și, oricând considerați că există temeiuri serioase să participați la ședințele de Guvern, vă așteptăm cu drag. De altfel, oricum o să vă invităm și la următoarea ședință de Guvern", a declarat Ludovic Orban.

Alex Coita, comparație cu Dragnea

„În momentul de față, președintele Klaus Iohannis a câștigat războiul atât politic, cât și aparent al percepției cetățenilor. Eu sincer am fost surprins de o imagine pe care am văzut-o ieri: președintele Iohannis, stând la masa Guvernului, în capul mesei, alături de premier. Am suprapus-o peste o imagine pe care mi-o amintesc cred din ianuarie 2017. Pe vremea aceea atotputernicul Liviu Dragnea a venit de mânuță cu premierul Grindeanu. Dar ce să vezi: domnul Dragnea, cu 47 la sută, nu și-a permis să meargă până în sala de Guvern. Țin minte acea imagine.

Sigur că președintele Iohannis are dreptul să participe la anumite ședințe de Guvern, însă acolo a fost o ședință informală. Nu avea nicio legătură cu criteriile prevăzute în lege privind prezența președintelui. M-a dezamăgit un pic și servilismul lui Ludovic Orban, care l-a invitat pe președinte să participe oricând la ședințe de Guvern. Nu se pune problema în acești termeni”, a spus, marți după-amiază, Alex Coita în platoul Antena 3.

„Într-un stat de drept, trebuie respectată legea. Președintele poate participa în anumite condiții la ședințele de Guvern", a concluzionat Alex Coita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel