Dragnea, discurs în Parlament după atacul lui Iohannis: Prea departe. Să încetăm războiul

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea
Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a ținut un discurs în Palatul Parlamentului cu ocazia celebrării a 100 de ani de la Marea Unire și Zilei Naționale a României, sărbătorită pe 1 decembrie.

Cred că este datoria noastră de a continua acest proces de a consolida poziţia ţării noastre în UE şi NATO. Avem obiective clare - adoptarea monedei euro, aderarea la spaţiul Schengen. (...) De asemenea, trebuie să asigurăm un rol activ pentru România în cadrul NATO, astfel încât să asigurăm relaţii puternice de securitate şi stabile. Toate aceste obiective reprezintă mize majore pentru România, iar noi, oamenii politici, avem datoria să ne comportăm ca adevăraţi români. 

Suntem oameni politici, ne aflăm într-o competiție internă permanentă. Este firesc pentru că așa funcționează democrația. Ne criticăm, ne atacăm, iar din păcate uneori mergem prea departe.

În ceea ce privește România, în ceea ce privește atingerea obiectivelor majore, trebuie să fim în primul rând români. Trebuie să fim oameni politici, dar să fim patrioți în ceea ce privește România, când ne raportăm la interesele majore ale țării noastre. Să fim români adevărați în promovarea națiunii noastre, să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa, să ne stabilim împreună obiectivele pe care să le urmărim și pe care să le susținem cu toții pe o singură voce într-o singură limbă, limba românească.

Să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat recent, când în Parlamentul European au fost români care au votat împotriva României. Nu putem justifica în niciun fel așa ceva. Este expresia cea mai puternică a dezbinării noastre. Trebuie să încetăm acest război între români și români pe care îl ducem de prea multă vreme în afara țării și în interiorul țării. Vă asigur, dragi colegi, că nu asta vor cei care ne-au votați pe toți. , a declarat Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel