Sorin Câmpeanu, lui Liviu Dragnea: Anunţul public privind concursurile pentru inspectoratele școlare, în februarie și martie

Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării, și-a manifestat, marți, în timpul unei declarații comune cu ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, curiozitatea de a afla când vor fi organizate concursuri pentru inspectoratele şcolare, având în vedere că sunt conduse de interimari de mult timp.

Liviu Dragnea și Sorin Câmpeanu au inspectat, marți, prototipul unui microbuz şcolar pe care MDRAP urmează să-l achiziţioneze, potrivit Mediafax.

La final, cei doi oficiali au susținut în fața jurnaliștilor o declarație comună, moment în care ministrul Dezvoltării, i-a adresat o întrebare ministrului Educației: "Domnule ministru, separat de microbuze, că tot suntem aici în faţa presei, aveam pur şi simplu o curiozitate: lansaţi acţiunea de organizare a concursurilor pentru inspectoratele şcolare? Că, din câte ştiu eu, acolo sunt interimari de foarte mult timp".

Răspunsul ministrului Câmpeanu a fost prompt: "Sunt, într-adevăr, interimări de foarte mult timp, iar stabilitatea în sistem este un lucru mult aşteptat. Ca atare, intenţionăm chiar pe 9 februarie să facem anunţul public de lansare a concursului, mai întâi pentru inspectorii şcolari generali, urmat pe 20 martie, dacă validăm calendarul în acest fel, pentru inspectorii generali adjuncţi şi pentru directorii de casă corp didactic, urmat într-o succesiune firescă de concursuri pentru ocupare pe bază de competenţe a posturilor de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar".

Sorin Câmpeanu a mai spus că în opinia ministerului Educaţiei stabilitatea sistemului este absolut necesară, pentru că este nevoie de implemenetarea unor planuri manageriale de dezvoltare a şcolilor româneşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel