Dragnea acuză o ”manipulare ordinară”: Iohannis și-a încălcat jurământul

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, marți, că președintele Klaus Iohannis este într-o campanie profund greșită care va avea efecte negative. El a adăugat că iar se revarsă butoiul cu ură în România. 

”Din păcate văd că şi preşedintele Iohannis şi alte două partide folosesc şi acest subiect într-o confruntare politică, ceea ce nu e cazul, şi într-o manipulare ordinară, pentru că noi discutăm despre drepturile fundamentale ale omului indiferent dacă e liber sau în închisoare şi acolo are drepturi stabilite de toate convenţiile internaţionale. Eu regret că aceşti oameni folosesc acest subiect pentru a scoate oameni în stradă, pentru a incita la ură, pentru a ameninţa. (...) Iar se revarsă butoiul cu ură în România. Ne face bine nouă asta? De ce? Ca să acoperim, de fapt, nişte imperfecţiuni din sistemul judiciar din România”, a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.

Președintele PSD a adăugat că președintele ”A participat la un protest neautorizat, deci şi-a încălcat jurământul, a participat la un miting neautorizat, dumnealui a depus jurământul că va fi garantul Constituţiei şi a legilor din România şi a instigat la ilegalităţi. Este un gest sută la sută politic. Un preşedinte trebuie să fie garantul echidistanţei, echilibrului, mediatorul între puterile statului, pacificatorul, nu incitatorul. Un preşedinte nu poate incita populaţia să iasă în stradă indiferent pe ce temă. Este într-o campanie profund greşită care, la finalul ei, va avea efecte negative asupra preşedintelui Iohannis, o campanie de resuscitare a celor care l-au votat în 2014, din dorinţa că va reveni pe o poziţie mai înaltă în clasamentele politice cele mai înalte ale politicii", a mai spus Dragnea.”

[citeste si]

El a susţinut că acţiunile preşedintelui riscă să afecteze o stabilitate apreciată şi peste ocean şi în Europa.

”Plus că nu este consecvent: o dată spune ceva despre Legea graţierii, o dată spune altceva. Tonul pe care o spune, maniera în care o spune, cum s-a dus în mod brutal peste Guvern arată că ori este foarte nervos, ori nu înţelege că nu sunt lucruri care se pot face de către preşedinte. Ce este foarte rău că, în acest an în care România are un guvern şi o majoritate stabile, cu un program de guvernare apreciat de toată lumea şi care va produce efecte, acţiunile preşedintelui riscă să afecteze o stabilitate apreciată şi peste ocean, apreciată şi în Europa”, a adăugat Liviu Dragnea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel