Dosarul "mafia cărnii". Șef DSVSA, din martor în învinuit

Directorul executiv al Direcției Sanitar Veterinare Cluj, Nicolae Pivariu, a dat declarații la DIICOT, în noaptea de miercuri spre joi, în dosarul "mafia cărnii" stricate. Din cauza informațiilor contradictorii, i-a fost schimbată încadrarea în dosar. El a ajuns din martor, învinuit. 

Tot din cadrul DSV Cluj este suspectat și șeful Serviciului Inspecţii, Mircea Olimpiu Lucaciu. El este suspectat că a anunţat patronul unei firme, care are o reţea de magazine în toată Transilvania, că urmează să aibă loc controale. 

Zece persoane au fost audiate în noaptea de miercuri spre joi, la DIICOT. Au fost aduse cu duba la audieri in Capitală. Printre cei care dau explicaţii procurilor de la DIICOT se numără şi şeful DSV Cluj. O persoană a fost reținută, transmite Antena 3. Încă nu se cunoaște numele ei. 

În acest dosar sunt cercetate 41 de persoane, inclusiv un inspector de la OPC Cluj. Zece persoane au fost arestate preventiv.  Sunt cercetate pentru evaziune fiscală și spălare de bani. 

Rețeaua de evazioniști depășește granițele României. Sunt implicați angajaţi ai ANPC şi poliţişti de frontieră. Doar la Mehedinți, au fost descoperite două tone de carne stricată, care urma să fie transformată în mezeluri. Autorităţile au efectuat controale în 18 judeţe din ţară şi şi au descoperit zeci de tone de carne stricată. 20 de tone erau expirate din vara lui 2013 şi alte 14 tone au fost distruse. Prejudiciul se ridică la 15 milioane de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel