Donald Trump devine din ce în ce mai „irelevant” pe scena politică, inclusiv în tabăra republicanilor, potrivit politicianului conservator Adam Kinzinger

Fostul Președinte al SUA, Donald Trump
Fostul Președinte al SUA, Donald Trump

Adam Kinzinger, membru al Congresului, din partea Partidului Republican, un proeminent critic al lui Donald Trump, a susținut într-un interviu de duminică că fostul președinte devine din ce în ce mai „irelevant”.

Kinzinger, unul dintre cei doi republicani din comitetul select al Camerei care investighează revolta din Capitolul din 6 ianuarie de anul trecut, a apărut la emisiunea ABC This Week. Comentariile sale au venit în urma unei întrebări despre modul în care concluziile comisiei ar putea afecta reputația fostului președinte în rândul alegătorilor republicani, congresmanul a răspuns că cele mai semnificative efecte ar putea fi mai vizibile pe termen lung.

„Acest lucru nu pare să aibă, știți, un impact imens”, a spus Kinzinger, potrivit Newsweek. „Poate că oamenii se îndreaptă mai mult către Ron DeSantis. Trumpismul nu moare, chiar dacă Trump devine irelevant. Aud o mulțime de chestii anecdotice, pe margine, despre oameni care l-au susținut frenetic pe Trump, iar acum pur și simplu nu-l suportă.

„Cred, totuși, pe termen lung... în aproximativ cinci ani, că va fi greu să găsești pe cineva care să recunoască vreodată că a fost un susținător al lui Trump."

În ciuda opiniei lui Kinzinger, Trump se mândrește cu un sprijin considerabil în sondaje, conducând în simulări cu fiecare candidat ipotetic pentru alegerile interne care vor da candidatul republican la președinția din 2024. După cum a remarcat Kinzinger, un anumit sprijin a început să se îndrepte către guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, despre care sondajele arată că este cel mai bine cotat adversar republican al lui Donald Trump.

Fostul președinte încă nu și-a declarat oficial candidatura pentru 2024, deși în declarațiile sale publice a făcut în mod constant aluzie la intenția sa de a candida pentru un al doilea mandat. Unele rapoarte susțin că Trump cântărește un anunț timpuriu de campanie în încercarea de a evita acuzațiile penale legate de insurecția care a ajut loc la data de 6 ianuarie 2021.

Sâmbătă, Trump le-a spus participanților la Turning Point USA Student Action Summit din Florida: „Dacă aș rămâne acasă, dacă aș anunța că nu voi candida pentru o funcție, persecuția lui Donald Trump s-ar opri imediat. Dar asta vor ei să fac. Și știi ce? Nu există nicio șansă să fac asta. (Ideea că forțe ascunse și-ar dori să îl persecute pe Donald Trump pentru a nu candida la președinție reprezintă doar o fabricație specifică fostului președinte american. Acesta nu a prezentat nicio dovadă asupra acuzațiilor. Ancheta a venit după ce, în calitate de președinte în funcție, Donald Trump i-a instigat pe susținătorii săi să i-a cu asalt clădirea Capitoliului, pentru a deturna rezultatele alegerilor democratice, pierdute de acesta în fața lui Joe Biden.)

Comisia de anchetă a asaltului de la Capitoliu cere ca Trump să fie tras la răspundere

Donald Trump este acuzat că a deschis porţile "dezordinii şi corupţiei", astfel că trebuie să fie tras la răspundere, din punct de vedere legal, pentru asaltul asupra Capitoliului. 

Fostul preşedinte republican "a încercat să ne distrugă instituţiile democratice", a declarat Bennie Thompson, preşedintele Comisiei de Anchetă parlamentară, în cursul unei audieri în prime time, care încheie o serie de prezentări publice ale lucrărilor comisiei sale.

"El a deschis calea dezordinii şi corupţiei", a afirmat din nou alesul democrat care, bolnav de Covid, a intervenit prin videoconferinţă.

În opinia sa, toţi cei responsabili de atac, inclusiv la Casa Albă, vor trebui să "răspundă pentru acţiunile lor în faţa justiţiei". "Va trebui să existe consecinţe severe, altfel mă tem că democraţia noastră nu se va recupera", a apreciat el.

Doi membri ai comisiei au prezentat ziua de 6 ianuarie 2021 ca fiind trăită "minut cu minut" de către Donald Trump, pe care l-au acuzat că "nu şi-a îndeplinit sarcina" de comandant şef şi că nu a făcut "nimic" pentru a-i opri pe susţinătorii săi să provoace haos la Capitoliu. Cu toate acestea, el a fost cel care i-a chemat la Washington, ziua în care membrii Congresului urmau să confirme victoria rivalului său democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale.

Această sesiune publică este a opta în şase săptămâni şi a doua difuzată în prime time în toată ţara. Cele precedente s-au concentrat, printre altele, pe rolul extremei drepte în asalt sau pe presiunile exercitate asupra agenţilor electorali de către Donald Trump şi apropiaţii săi.

"Comisia din 6 ianuarie" urmează să elaboreze raportul final, care va fi prezentat în toamnă, scrie Agerpres. 

Donald Trump încă încearcă să schimbe rezultatul alegerilor prezidențiale, la aproape doi ani după ce a pierdut în fața lui Biden

Președintele Adunării din Wisconsin, Robin Vos, a declarat marți că fostul președinte american, Donald Trump, îl presează în continuare să anuleze voturile electorale, din 2020, din Badger, chiar dacă nu există nicio modalitate legală de a face acest lucru și nici măcar nu există temei pentru a lua în considerare o astfel de acțiune.

Trump a profitat de o hotărâre recentă a Curții Supreme din Wisconsin, care interzice urnele de vot în viitoarele alegeri, susținând că decizia instanței potrivit căreia Comisia Electorală din Wisconsin și-a depășit autoritatea prin autorizarea utilizării cutiei ca măsură de atenuare a pandemiei înseamnă că câștigul președintelui Joe Biden în  este invalid.

Trump a întrebat retoric: „Deci, ce face Președintele Robin Vos cu privire la Hotărârea Curții Supreme din Wisconsin care declară ilegale sute de mii de voturi prin urnă?”

În realitate, Trump manipulează opinia publică, întrucât hotărârea judecătorească nu a invalidat niciun vot exprimat prin urnă. În realitate, nici Vos, nici legislatura din Wisconsin nu au autoritatea de a invalida retroactiv voturile sau de a anula voturile electorale.

Dar asta nu l-a împiedicat pe Trump să argumenteze contrariul.

Într-un interviu, Vos a spus că a primit un telefon săptămâna trecută în care fostul președinte a cerut din nou să găsească cumva o modalitate de a inversa rezultatul alegerilor din 2020.

„Este foarte consecvent - își face cazul... și-ar dori să facem ceva diferit în Wisconsin, i-am explicat că nu este permis prin Constituție”, a spus domnul Vos, care a adăugat că fostul președinte „are o altă părere” .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel