EXCLUSIV  Dodon - Maia Sandu. Dungaciu: Va fi o bătălie pe față! Sintagma ”frați români”, un măr otrăvit

Dan Dungaciu a analizat bătălia care va urma dintre Igor Dodon și Maia Sandu, dar și o capcană în care unul dintre lideri a căzut.

După ce s-a aliat cu Dodon și a condus guvernul Republicii Moldova, pro-europeana Maia Sandu a fost îndepărtată de la putere după doar cinci luni, printr-o moțiune de cenzură depusă de socialiști. În Moldova urmează alegerile prezidențiale, iar Dan Dunganciu a dezvăluit pentru DC News strategia lui Dodon și suspecta apropiere față de România.

„Peste un an vor fi alegeri prezidențiale. Sunt doi politicieni în picioare, Maia Sandu, liderul opoziției și domnul Dodon, președintele, care are ca scop securizarea unui nou mandat. Bătălia va fi pe față.

Domnul Dodon are partea stângă și vrea să meargă spre centru. Doamna Maia Sandu vrea să fie împinsă de domnul Dodon cât mai spre dreapta, pentru ca în perspectiva prezidențialelor să aibă un bazin electoral cât mai mare.

Dodon și sintagma ”frați români”

Domnul Dodon ce face? Vorbește despre români ca despre frați. Ați remarcat că în ultima vreme a folosit sintagma ”frați români”? Din două motive. În primul rând pentru a primi bani din România, R. Moldova nu are bani și are nevoie de ei, știe că Rusia nu va plăti și doi, să se ducă spre centru”, spune Dan Dungaciu.

Acesta a vorbit și despre prezența lui Dodon și a premierului la ambasada României de 1 decembrie, Ziua Națională a României. „Vă reamintesc că domnul Dodon nu a fost niciodată la ambasadă de 1 Decembrie. S-a dus acum pentru a arăta României cât de prietenoși au devenit și electoratului de centru că nu e o dispută geopolitică. Prezența lui nu e să îi convingă pe pro-români și pro-europeni să îl voteze, ci să nu iasă la vot, să nu îi îndârjească. Din păcate am căzut în această capcană”, spune Dungaciu.

Întrebat dacă putea să nu fie primit Dodon, acesta a spus: „Nu, nu puteau să nu îl primească, dar puteau fi făcute gesturi prin care adeziunea să nu pară atât de completă. Sentimentul de la Chișinău a fost că această îmbrățișare a venit prea repede pentru un președinte Dodon care l-a pus vicepreședinte în Parlament pe cel care a rupt harta României în Parlamentul Republicii Moldova.”

Urmăriți răspunsul integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel