DNA: Bărbat reţinut pentru trafic de influenţă. Ar fi promis că intervine la conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Un bărbat a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce ar fi cerut de la administratorul unei firme peste 21.000 de euro pentru a interveni pe lângă conducerea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, astfel încât plăţile ce trebuiau încasate de societate să fie făcute înainte de scadenţă şi fără întârzieri, a informat, joi, DNA. 

Potrivit unui comunicat de presă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de miercuri, a unei persoane fără calitate specială, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Bărbatul ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale un comision cuprins între 7 şi 15% (aproximativ 107.047 lei - echivalentul a 21.625 de euro)

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în cursul lunii decembrie 2021, bărbatul ar fi pretins de la administratorul unei societăţi comerciale un comision cuprins între 7 şi 15% (aproximativ 107.047 lei - echivalentul a 21.625 de euro) din suma pe care societatea o avea de încasat de la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra conducerii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti SA, astfel încât plăţile să fie făcute înainte de scadenţă şi fără întârzieri.

'Inculpatul a primit o parte din suma pretinsă, respectiv 9.000 de euro'

'Miercuri, inculpatul a primit o parte din suma pretinsă, respectiv 9.000 de euro, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante', precizează anchetatorii. În cursul zilei de joi, bărbatul este prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Citește și DNA: Administratori ai unei firme, judecaţi după ce ar fi fraudat statul cu aproximativ 50 de milioane de lei

Doi administratori ai unei societăţi comerciale au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de evaziune fiscală de aproximativ 50 de milioane de lei, după ce ar fi trecut în contabilitatea firmei achiziţii fictive de cereale. 

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi administratori ai SC Silo Impex 2007 SRL, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscală, în formă continuată şi a SC Silo Impex 2007 SRL (municipiul Constanţa) cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscală, în formă continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2007-2010, cei doi, în calitate de administratori ai SC Silo Impex 2007 SRL, ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţii pe care o administrau un număr de 847 de facturi fiscale privind cheltuieli cu achiziţii fictive de cereale.

Dosar, trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, vezi continuarea știrii aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel