DNA: Administratori ai unei firme, judecaţi după ce ar fi fraudat statul cu aproximativ 50 de milioane de lei

10 trucuri despre cum să economisești bani în 2022
10 trucuri despre cum să economisești bani în 2022

Doi administratori ai unei societăţi comerciale au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care sunt acuzaţi de evaziune fiscală de aproximativ 50 de milioane de lei, după ce ar fi trecut în contabilitatea firmei achiziţii fictive de cereale. 

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi administratori ai SC Silo Impex 2007 SRL, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscală, în formă continuată şi a SC Silo Impex 2007 SRL (municipiul Constanţa) cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de evaziune fiscală, în formă continuată.

Ce spun procurorii în rechizitoriu

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 2007-2010, cei doi, în calitate de administratori ai SC Silo Impex 2007 SRL, ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţii pe care o administrau un număr de 847 de facturi fiscale privind cheltuieli cu achiziţii fictive de cereale.

Dosar, trimis spre judecare Tribunalului Constanţa

'Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 49.490.541 lei, reprezentând TVA în cuantum de 27.778.427 lei şi impozit pe profit în cuantum de 21.712.114 lei'. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 191.912.009 lei, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel