DN1, între Comarnic și Azuga, blocat în ziua de Sfânta Maria

Cine a ales să plece pe Valea Prahovei, în ziua de Sfânta Maria, a trebuit să aibă nervii tari. 

Vineri, de Sfânta Maria, circulatia pe DN 1 a fost practic blocată. Coloana de mașini pe sensul de mers spre Brașov se întintea pe zeci de kilometri. Practic de la Comarnic și până la Predeal aproape s-a stat, nervii participaților la trafic fiind întinși la maxim.

Chiar dacă șoferii au ales și rutele ocolitoare, respectiv DN 1A, sau DN 71 Târgoviște - Sinaia, calvarul a fos același.

Duminică, la terminarea minivacanței de Sfânta Maria, traficul spre București va fi infernal, conducătorii auto având o șansă să scape de aglomerație   plecând  mai devreme din stațiunile de pe Valea Prahovei sau să-și amâne cu o zi venirea în București. 

Același lucru este valabil și pentru turiștii care au ales să-și petreacă minivacanța de Sfânta Maria pe Litoral.

În toată această situație există și o veste bună. Autostrada Comarnic - Braşov începe să prindă contur, CNADNR emiţând decizia colectivă de expropriere a terenurilor şi a imobilelor din oraşul Comarnic aflate în zona în care va demara construirea autostrăzii.

Premierul Victor Ponta a afirmat că această autostradă este o prioritate în dezvoltarea infrastructurii rutiere a României, după ce în ultimii zece ani s-a tot vorbit despre această autostradă, fiind semnate şi contracte, însă nu s-a turnat nici măcar un centimetru de asfalt. Ponta declara recent că anul în care calvarul bucureştenilor care merg la munte se va termina este 2017, lucrările la acest tronson urmând să înceapă anul acesta. De altfel, săptămâna trecută, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a emis decizia colectivă de expropriere a terenurilor şi a imobilelor din oraşul Comarnic aflate în zona în care va demara construirea tronsonului Comarnic-Braşov al autostrăzii A3.

Autostrada Comarnic-Braşov va avea o lungime de 53,215 kilometri plus 7 kilometri de drumuri de legătură, în proiect fiind incluse 3 tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri precum şi 3 noduri de ieşire (Sinaia-Buşteni, Predeal şi Râşnov).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel