Djokovic ar putea fi expulzat din Australia, chiar dacă instanţa decide în favoarea sa. Guvernul Australiei: Nu i-a garantat nimeni intrarea

Novak Djokovic
Novak Djokovic

Guvernul Australiei anunţă că Novak Djokovic ar putea fi expulzat din Australia, chiar dacă instanţa decide că sârbul ar putea juca la Australian Open pe baza scutirii medicale. 

Guvernul australian nu i-a dat lui Novak Djokovic garanția că va fi acceptată o scutire medicală pe care acesta a declarat că o are pentru a intra în Australia fără a fi vaccinat împotriva COVID-19, au declarat duminică avocații guvernului într-un dosar depus la instanță, relatează Reuters.

Dosarul a fost depus, înaintea audierii în instanță care va avea loc luni, în apărarea deciziei guvernului de a interzice intrarea în țară a jucătorului numărul unu mondial, din cauza statutului său de vaccinare antiCOVID-19.

Djokovic speră să câștige cel de-al 21-lea turneu de Mare Șlem al său la Australian Open, care va începe la Melbourne, pe 17 ianuarie. El este momentan izolat într-un hotel folosit pentru solicitanții de azil.

Sârbul contestă decizia de anulare a vizei sale după ce a fost oprit la sosirea pe aeroportul din Melbourne, joi dimineața devreme.

"Nu a fost o asigurare că va fi acceptat"

Un oponent vocal al mandatelor de vaccinare, Djokovic a refuzat să dezvăluie statutul său de vaccinare sau motivul pentru care a solicitat o scutire medicală de la regulile de vaccinare din Australia. Echipa sa de avocați a declarat sâmbătă, în dosarul depus la tribunal, că sârbul a primit o scutire din cauza faptului că a contractat COVID-19 și s-a recuperat, în luna decembrie.

Apărătorii lui Djokovic au precizat că jucătorul a primit o evaluare din partea Departamentului Afacerilor Interne conform căreia răspunsurile sale la declarația de călătorie în Australia indică faptul că îndeplinește cerințele pentru intrarea în țară, fără carantină.

Dar, în prezentarea lor, reprezentanții guvernului au declarat că e-mailul departamentului nu a fost o asigurare „că așa-numita sa „scutire medicală" va fi acceptată", răspunsurile sale putând fi chestionate și verificate la sosirea în țară.

De asemenea, guvernul a contestat cererea lui Djokovic de a fi scutit din punct de vedere medical de cerințele de vaccinare din Australia, pe motiv că a contractat COVID-19 la mijlocul lunii decembrie.

„Nu există niciun indiciu că solicitantul a avut o „boală medicală majoră acută" în decembrie 2021. Tot ce a spus este că a fost testat pozitiv pentru COVID-19", se arată în prezentarea guvernului.

Controversa legată de Djokovic a zguduit tenisul mondial, a provocat tensiuni între Serbia și Australia și a devenit un subiect aprins de discuție pentru oponenții mandatelor de vaccinare din întreaga lume, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel