Distanţarea socială ÎN AVION, după pandemie. Adina Vălean: "Nu e necesar să lăsăm locuri libere"

Comisarul European pentru Transporturi, Adina Vălean, a explicat cum ar putea arăta transportul aerian după pandemia de coronavirus, în contextul necesităţii măsurilor de izolare socială. 

„Măsurile vor avea la bază distanțarea socială, purtarea de măști, protejarea lucrătorilor din transporturi, separarea fluxurilor depasageri, încurajarea achiziționării de bilete electronice", a spus Adina Vălean la Digi24. 

Distanţarea socială, necesară doar în anumite cazuri 

Operatorii aerieni caută deja soluții pentru a asigura distanțare socială în avion, dar acest lucru nu va fi necesar în toate situațiile.

„Dacă avem o famile formată din trei membri sau un grup mai mare care călătorește împreună spre aceeași destinație, nu e necesar să lăsăm locuri libere între ei", consideră comisarul european.

În privința călătoriilor propriu-zise, Adina Vălean recomandă măsuri medii, cum ar fi verificarea temperaturii pasagerilor și în funcție de acest lucru să fie eventual izolat de restul pasageriilor, dacă e cazul.

„Există și varianta pașapoartelor de sănătate, dacă ar putea fi pusă în aplicare ar ușura mult viața transportatorilor", a mai spus comisarul european, precizând totuși că aceste ceretrificate de sănătate arată starea de moment a pasagerului.

Concediile de vară, în pericol

În privința unui orizont de timp în care călătoriile vot fi reluate, că se apropie perioada concediilor, Adina Vălean a spus că e greu de anticipat, deoarece fiecare țară va stabili acest lucru în funcție de condițiile locale.

„Grecia nu cred că va primi cu orice preț orice turist. Centrul european pentru controlul bolilor recomandă ca deschiderea conectivității să se facă între țări și regiuni care au o situație epidemiologică similară. Fiecare autoritate națională va trebui să dea acest răspuns (dacă sunt pregătite să primească turiști - n.r.). Nu toate țările vor ridica restricțiile de călătorie în același timp. Dacă în România autoritățile consideră că situația este stabilă, că cele câteva criterii pe care le avem sunt satisfăcute - adică rata de infecție să fie sub 1%, capacitatea de testare să fie satisfăcătoare, dacă va există sufiecnt material de protecție atunci când lumea călătorește, dacă capacitatea de primire a cazurilor ăn spitale este confortabilă - acestea sunt criterii clare care pot duce la ridicarea restricțiilor", a mai precizat comisarul european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel